1 dag in het Hageland

Het weer is opnieuw de goede richting aan het uit gaan. Het wordt opnieuw warmer en vooral zonniger. De komende weken komen er nog enkele feestdagen aan, hebben we nog enkele vrije weekends voor de boeg en in de verte zien we ook al de zomervakantie naderen. Perfect dus om een leuk dagje uit te plannen met je gezin, vrienden of het lief. Ik trok onlangs voor een dagje naar het Hageland, in de buurt van Aarschot en Leuven, want deze onbekende streek heeft heel wat te bieden. Ben je op zoek naar een leuke daytrip? Lees dan zeker deze blogpost en laat je inspireren.

Het Hageland

Verspreid over Vlaams-Brabant en Limburg ligt het Hageland. De streek ligt op het gebied tussen de steden Scherpenheuvel, Aarschot, Leuven, Tienen, Diest en Landen. In deze heuvelachtige streek vind je ook buiten de grote steden heel wat mooie plekjes. Deze kan je perfect in één dag ontdekken op je eigen tempo. Te voet is perfect mogelijk, maar met een voertuig werkt dit misschien net iets beter.

Wow-Routes

Het Hageland is de thuisbasis van Wow! Routes, dat naast toeristische belevingen ook events organiseert voor groepen en originele voertuigen verhuurt. Naast een totaalbeleving willen ze de mensen die bij hen op bezoek komen volledig voorzien van de juiste informatie over het gehuurde voertuig en eventueel ook een picknick voor onderweg.

Je hebt de keuze uit verschillende voertuigen. Ga je voor romantiek? Kies dan voor de vespa. Old School rij je door het Hageland in een 2PK. Liever een safarigevoel? Kies dan voor de geluidloze, elektrische Méhari. Zelf actief ontdekken, kan tijdens een rit met een van de elektrische fietsen.

Nog niet alle voertuigen bij Wow werken op groene energie. Het bedrijf legt meer en meer de focus op elektrische voertuigen, dit om milieuvriendelijk te zijn, uitlaatgeur en geluidsoverlast te vermijden voor de mensen in/op het voertuig en de inwoners van de streek. In de toekomst zal je ook met een e-vespa het Hageland kunnen ontdekken. De traditionele 2PK’tjes blijven uiteraard wel behouden en kunnen helaas niet aangedreven worden op groene energie.

Naar de toekomst toe, plant Wow! Routes ook uit te breiden naar andere streken, om hun concept verder te verspreiden in nieuwe regio’s.

Op trot met een 2PK

Ik mocht onlangs zelf de beleving uittesten bij Wow! Routes en reed naar Holsbeek, een klein dorpje in het Hageland, waar ik dan ook een van de voertuigen mocht uitkiezen. Ik verloor mijn hart meteen aan de knalgroene 2PK. Gelukkig bleek deze niet zo heel moeilijk te besturen en was ik helemaal klaar voor vertrek.

Ik kreeg een tablet mee die me onderweg prima navigeerde, extra informatie gaf en me langs de mooiste, rustigste wegen stuurde. Uiteraard zijn de wegen wel verschillend, afhankelijk van het voertuig dat je uitkiest. De stemmen van Karolien Debecker (Radio 1) en Matthias Coppens (VTM) vertelden me de leukste verhalen over de te bezichtigen zaken.

Onderweg kon ik zelf kiezen waar ik stopte voor een foto, om iets te drinken of om een van de bijzondere plekjes bezoeken.

De streek is prachtig, rustig en adembenemd. Je rijdt door de natuur, langs wijngaarden, kastelen en voelt je helemaal ontspannen. Over de route verklap ik je liever niet veel, aangezien je je nog moet kunnen laten verrassen. Ik vond het wel jammer dat ik hier alleen was, met een paar van mijn vrienden werd de dag zonder twijfel nog onvergetelijker. Het is ook makkelijker wanneer iemand de co-piloot is en de tablet kan vasthouden om te route op te volgen.

Enkele uren en een tocht van zo’n 40 kilometer later reed ik opnieuw het terrein van Wow! Routes op en werd ik even warm als aan het begin ontvangen. Het was een geslaagde dag! Ik heb enorm genoten van de route, maar in het vervolg neem ik sowieso iemand mee om de schoonheid van de streek mee te delen.


Deze dagtrip is een samenwerking met Wow! Routes, zij zorgden voor de organisatie van deze activiteit, waarvoor dank.

Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de reistebrij-updates!