5 x bier

Onlangs kon ik je eindelijk vertellen dat ik één van de expeditieleden ben van Expeditie Scheldeland. Ik trok voor een dag naar Ninove, wat je hier kon lezen. Maar wist je trouwens dat er in Scheldeland ook heel wat leuke plaatsen te vinden zijn om streekbier te proeven? Ik trok opnieuw naar Scheldeland en proefde letterlijk wat de streek te bieden heeft op biervlak. Misschien ook een leuk idee voor jou tijdens dit verlengde weekend. Je leest meer over het streekbier enkele leuke bierplekjes in deze blogpost.

Gebrouwen in Buggenhout

Op zo’n 10 kilometer van Dendermonde, vind je in het midden van Buggenhout dorp een brouwerij die je echt bezocht moet hebben bij een bezoek aan Scheldeland. Bij brouwerij Bosteels brouwen ze heel wat bekende bieren. Denk maar aan het bekende Kwak-bier, Tripel Karmeliet en het champagnebier Deus.

Je kan brouwerij Bosteels zelf bezoeken en nog meer te weten komen over de bieren en het brouwen. Volg een rondleiding en degusteer elk bier dat ze brouwen. Dit voor maar 9 euro per persoon. Meer informatie? Bekijk zeker de website van de brouwerij.

Aan de toog in Scheldeland

Omdat ze heel wat bier brouwen in Scheldeland, kan het leuk zijn om deze ook te proeven in de plaatselijke cafeetjes. In Opdorp, een deelgemeente van Buggenhout, vind je De Drytoren, een gezellig dorpscafé vlakbij het punt waar 3 provincies samen komen (Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant).

Café Drytoren Opdorp
Drytoren

In Denderbelle moet je zeker eens langs gaan bij Café ’t vat. Dit café is sinds 1963 een vaste waarde in het dorp. Al generaties lang houdt dezelfde familie het café geopend.

Op de Kaaldries in Hamme vind je dan weer de Bierhoeve. Het typische café-interieur doet je meteen nostalgisch worden naar vroeger.

Toch nog snel een biertje degusteren bij een brouwerij, voor je huiswaarts keert? Dat kan zeker in Lebbeke bij brouwerij ’t Kroontje. Hier brouwen ze het Rebellebier.

Wieze streekbier
Wieze streekbier

**Deze stops leg je omwille van de afstanden het best af met de wagen. Voor je bier begint te proeven raad ik je wel ten zeerste aan om een bob aan te duiden, zodat je veilig van punt A naar punt B raakt.**


Expeditie Scheldeland is een samenwerking met Toerisme Scheldeland en Travelmedia. Zij zorgen voor het budget en de organisatie van dit project.

Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de Reistebrij-updates!