Be Vegual

Ik reis vaak. Vaak genoeg om al de kans gekregen te hebben om te proeven van heel wat keukens. De Europese keuken is goed, lekker zelfs. Maar mijn favoriete keuken is zonder twijfel de Thaise. De smaken zijn echt geweldig. Maar, vind je op bestemming ook vegetarische gerechten? Ja hoor, uiteraard! Sinds vorig jaar probeer ik om zowel op reis, het werk en thuis bewuster vegetarisch te eten. Ik ben dus een casual veggie.

View this post on Instagram

FOODSQUAD. 📷 by @helenverh

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Casual Veggie?

Het Belgische bedrijf achter The Bio veggie Company bestaat al meer dan dertig jaar intussen en wilt nu alle Belgen overtuigen dat bio en veggie eten echt lekker en toegankelijk is voor iedereen.

The Bio Veggie company liet een onderzoek uitvoeren bij duizend belgen. Hieruit blijkt dat 1 op 3 consumenten een casual veggie is. Wat uiteraard een veel grotere groep is dan de bijna 3 procent strikte vegetariërs en vegans in België. Vegetarisch eten is ingeburgerd en steeds meer mensen proberen meer en meer veggie te eten.

View this post on Instagram

Flower shirt & flower food. 🌸

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

The Bio Veggie Company

In 2014 werd het natuurvoedingsmerk De Paddestoel (opgericht in 1988) overgenomen door Delphine Van Goethem. Zij richtte het nieuwe label The Bio Veggie company op. Dé specialist in veggie- en bioburgers, -nuggets en -kroketjes. In 2018 werden er maar liefst 3 miljoen vegetarische producten verkocht door het Oost-Vlaamse bedrijf. De producten zijn te koop bij Bio-Planet en Okay.

View this post on Instagram

🌱🌱

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Reistebrij gaat veggie

Ik zal nooit een volledige 100% veggie worden, daar moet ik je helaas in teleurstellen. Ik kan een lekker stukje vlees waarderen, maar ik wil wel bewuster omgaan met het eten van vlees. Vandaar dat de producten van The Bio Veggie company perfect zijn voor mij, om meer vegetarisch te eten.

Ik leerde het merk vorige zomer kennen toen ik werd uitgenodigd op een zomerse avond in Gent om de producten van The Bio Veggie Company te leren kennen. En, eerlijk? Ik was meteen verkocht!

View this post on Instagram

Hungry? 👅🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik probeerde de burgers meteen na de avond uit en ben echt fan van het merk en de producten. Op hun website vind je heel wat gerechten om meteen zelf de keuken in te duiken.

Onlangs kreeg ik de vraag om ambassadeur te worden van The Bio Veggie Company. Dit aanbod kon ik niet afslaan, want liefde voor al hun producten. Ik ging meteen aan de slag en deel dan ook graag mijn favoriete recept met jullie.

Gevulde portobello’s met Spinazieburger, Boerenkool Spinazie crème & parmesan

Ingrediënten

 • Spinazieburgers
 • Portobello/Portobella champignons
 • 250 gram mascarpone
 • 1 sjalotje
 • 1 teentje look
 • 1/2 boerenkool
 • 1 kg jonge spinazie
 • 30 gram boter
 • Peper en zout
 • Olijfolie
 • Cabernet sauvignon azijn
 • Mosterdsalade
 • Parmesan punt

Bereiding

Was de boerenkool, snijd de blaadjes van de harde stelen, deze worden niet gebruikt. Was de kool goed, want beestjes durven diep tussen de nerven kruipen. Hol de portobello’s goed uit met een soeplepel, let er wel op dat je ze niet doorprikt.

Hak de uitgeholde champignonvulling, de sjalot en look fijn. Snijd de spinazieburger in stukjes en bak ze aan in een hete pan.

Verwarm een kookpot met een scheutje olijfolie. Stoof de look, sjalot en fijngehakte portobello vulling aan, laat even zacht stoven. Hak (de helft) van de gewassen boerenkool fijn en stoof mee. Als alles zacht gegaard is werk af met de mascarpone. Kruid zeer goed bij met peper en zout.

Spoel de spinazie goed, stoof zacht en kruid af met peper en zout, mix de gestoofde spinazie in een blender met een klontje boter (dit is het sausje). Zet opzij. Vul de portobello’s op met onze gestoofde groentjes.

Prik de stukjes spinazieburger in de portobello. Gaar ze 15 minuten in de oven op 15O °C. Stoof ondertussen de andere helft van de boerenkool kort aan in een beetje olijfolie (dit is om onze portobello te pimpen).

Haal de gevulde portobello uit de oven, schik de extra gestoofde boerenkool erop, rasp de parmesan. Lepel de spinazie crème er rond. Werk af met de mosterdsalade gemengd met olijfolie en de rode wijnazijn.

GIVEAWAY

Loopt het water je nu al in de mond en wil je de burgers van The Bio Veggie Company zelf uitproberen? Ik mag 50 schaaltjes (met 2 burgers) uitdelen en misschien kan jij dus ook het gerechtje bereiden binnenkort!

De giveaway is afgelopen, de winnaars werden persoonlijk gecontacteerd.

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

3 Comments

 1. post schreef:

  I spent a great deal of time to locate something such as this

 2. Rubin schreef:

  This is really useful, thanks.

Reacties zijn gesloten.