Bestemming onbekend

‘Reistebrij’ gaat tegen 200% vooruit. Ondertussen bezocht ik al 4 verschillende steden. Deze trips werkte ik zelf uit. Online vluchten opzoeken met tientallen apps. Na het boeken van de vlucht, op zoek gaan naar een leuke locatie om te overnachten. Dan kan het aftellen beginnen. Maar, wat als je alles eens uit handen geeft? Zelf alle controle weggeven en afgaan op het onbekende. Ik doe het. Dit is hoe ik het beleef.

12 September 2016 

Een nazomerse maandag in September, de zon schijnt en ik tel af naar de vierde reistebrij-trip die me morgen naar Rome brengt. Voor de vijfde trip is het plan helemaal anders. Ik wil op trip vertrekken zonder de bestemming vooraf te kennen. Het brengt mij snel naar de website van srprs.me.

Srprs.me is een Nederlands bedrijf dat sinds enkele maanden ook  reizen voorziet voor Belgische klanten. Verschillende mogelijkheden, voor ieder wat wils. Van avontuur tot strand of stad. Vele mogelijkheden om jouw reis in elkaar te laten boksen. Ik kies deze keer voor de ‘Broke’-formule. Je vlucht naar een Europese stad en je verblijf in een hostel. Bij het boeken op hun website zie je meteen hoeveel de trip voor jou zal kosten. Ik kies ervoor om te vertrekken op 28 september en vier dagen later opnieuw terug te zijn. Het zal mij 175 euro kosten. Een beetje duurder dan normaal, maar de ervaring is het mezelf waard. Even mijn gegevens noteren en bij de opmerkingen noteren waar je niet heen wil. Twee keer op korte termijn in dezelfde stad zou een beetje raar zijn, niet?! Als je 2/3 van de wereld al gezien hebt en je weet perfect waar je heen wil, dan is boeken bij Srprs.me misschien niet de ideale optie. Als je je wil laten verrassen uiteraard wel. Ik betaal. Pas nu realiseer ik mij wat ik gedaan heb. Nog 16 dagen aftellen naar een trip met bestemming onbekend. 

14 September 2016

De consultants van Srprs.me zijn druk in de weer om voor mij de perfecte verrassingstrip te boeken. Dit merk ik wanneer ik een mailtje krijg van Tessi, om te polsen hoe en wanneer ik op de luchthaven kan zijn om te vertrekken. Na een beetje heen en weer mailen (want ik zit in Rome en roamen is er nogal duur) krijg ik zelfs te horen dat ik er een extra overnachting bij krijg. Vijf dagen op trip dus. Mooi! En nu is het dus wachten. Wachten tot een week voor vertrek. Zo spannend! Gelukkig kan ik mijn gedachten verzetten tijdens mijn trip in Rome.

21 September 2016

Ik ben terug op het thuisfront. Het is woensdag, zeven dagen voor ik vertrek naar het onbekende. Ik krijg een mail van Srprs.me, hierin staat dat ik vanaf nu een eigen website heb. Op die website staat een aftelklokje dat aftelt naar het moment wanneer ik te weten kom naar welke stad ik vlieg. Als je het goed uittelt zal dat rond 7.45 zijn. Wanneer ik naar beneden scroll, zie ik ook het weerbericht van ‘Destination unknown’. Op dat weerbericht zal ik me moeten baseren of het zomerse shorts en T-shirts worden of ik ga voor een winterpull en lange broek. Het begint te malen in mijn hoofd. Het is meteen vrij duidelijk dat ik niet naar het zuiderse deel van Europa vlieg. Het weerbericht is bruikbaar voor ongeveer de helft van de Europese landen. Het noorden of het oosten van Europa, alles kan nog. Het weerbericht krijgt regelmatig een update, wat mij af en toe nog meer in de war brengt. Het is nu al duidelijk dat het bij gissen zal blijven tot ik mijn bestemming ontdek op de luchthaven. Ik zal de bestemming ontdekken door een kraskaart te krassen en de code in te voeren via een link op mijn smartphone. Die kaart is vandaag verstuurd, dus valt normaal binnen dit en enkele dagen in de bus. Wachten maar! 

img_6791-2

23 September 2016

Vrijdagochtend. Ik sta als het ware op wacht aan mijn brievenbus. Ik verwacht de  kraskaart die mijn bestemming binnen enkele dagen zal onthullen. Zo enthousiast dat ik bijna een gat in de lucht spring wanneer de postbode mij de enveloppe aangeeft. Meteen gaat de Srprs.me-enveloppe open en bekijk ik de kaart. Een knalgele post-it weet me al te vertellen dat ik op woensdag 28 september om 7.30 op Brussels Airport moet zijn. Meteen schiet me te binnen dat ik ondanks mijn blijheid de bestemming nu helaas nog niet te weten kom. Ik wil het concept volledig beleven en hou de kleine zwarte enveloppe die tussen de kraskaart zit gesloten tot ik op de luchthaven gekrast heb. De zwarte enveloppe bevat namelijk informatie over mijn bestemming. 

 25 September 2016 

Zondagochtend, ik ben deze blogpost aan het schrijven en ben al sinds eergisteren extra aan het gissen over de stad waar ik binnen drie dagen heen ga. Mijn vrienden zijn minstens even benieuwd als mezelf en vragen me ook constant hoe ik die envelop toch gesloten kan houden. Ze volgen het weerbericht mee op en gokken naar de stad waar ik komende week zal doorbrengen. Bestemmingen als Dublin, Oslo, Tallin en vele anderen komen gretig voorbij. Welke het wordt?! Dat zullen we woensdagochtend ontdekken op de luchthaven. Ik kijk nog eens naar de weersvoorspelling en besluit toch om een korte broek mee te nemen gecombineerd met herfstkleding die toch een beetje wind- en regenproof is, je weet maar nooit. Dat de komende dagen maar snel voorbij gaan. Ik ben echt de slechtst denkbare persoon om te wachten. Alles moet snel gaan in het leven. Maar de spanning die deze trip mij oplevert is ook echt enorm. Het doet me heel hard verlangen naar het onbekende. Zo’n zin in!  Gok zeker mee naar mijn bestemming, dinsdag op mijn Facebookpagina

schermafbeelding-2016-09-25-om-10-50-49

Welke bestemming het uiteindelijk zal worden blijft zowel voor jou als voor mij nog even een geheim. Binnen twee dagen en enkele uren, onthul ik de bestemming en stap ik op het vliegtuig. Je kan alles meevolgen via Facebook,Twitter en Instagram

Tot in het onbekende. 

Glenn 

4 Comments

  1. Leuk om te lezen 🙂 Ik ben ook met srprs.me weggeweest dit jaar en het is heel herkenbaar wat je schrijft!

    1. glenndeschrijver schreef:

      Hey Linda! Inderdaad, Srprs.me is een enorm leuke en verrassende manier om te reizen. Fijn dat je mijn blogpost herkenbaar vindt. Je mag me steeds blijven volgen uiteraard om te weten waar ik allemaal heen ga met Reistebrij. Fijne maandag! Glenn

Reacties zijn gesloten.