Blankenberge

‘Tien om te zien, frigoboxen, witte sokken met sandalen en een dijk vol toeristen.’ Dit zijn slechts enkele van de vooroordelen die ik hoor wanneer ik mijn vrienden vraag wat ze over Blankenberge denken. De kuststad moet zwaar opboksen tegen de meningen van iedereen en pakt het sinds kort dus helemaal anders aan. Blankenberge is volledig vernieuwd en heeft ook enorm gewerkt aan hun imago. Samen met enkele andere bloggers kreeg ik de kans om de stad op een totaal andere manier te leren kennen. En of dat gelukt is! Als er een kuststad is die je deze zomer bezocht moet hebben, dan is het Blankenberge. In deze blogpost geef ik je de plekken mee die je absoluut bezocht moet hebben tijdens een weekend aan zee.

Escape store

In de kerkstraat, zowat dé winkelstraat van de stad, vind je sinds Februari een gloednieuwe conceptstore mét koffiebar! Joëlle haar zaak draait helemaal rond reizen en interieur. Ze liet net zoals mij ook totebags ontwerpen met haar favoriete quote ‘I got a crush on the world’. Bij Escape Home & Travel vind je ontzettend veel leuke spullen om het gevoel van vakantie naar je thuis te brengen.  Wanneer je zoveel dorst krijgt van het shoppen, kan je in het salon bekomen met een drankje in een Marrokaanse sfeer. Ik ben fan!

View this post on Instagram

Coffee, my best buddy on Monday. 🙏🏻☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Belle Epoque centrum

Barcelona aan de Belgische kust, je krijgt dit gevoel op het dak van het Belle Epoque centrum. Hier vind je een klein, rustgevend dakterras met een bank en vloer in mozaïek. Vanop het dakterras heb je uitzicht op de kerktoren van Blankenberge, hier kan je tot rust komen na je bezoek aan het museum in het gebouw eronder waar je meer ontdekt over de 19e en 20ste eeuw.

De lustige velodroom

Wat is er leuker dan het kind in jezelf nog eens naar boven te laten komen? Bij de Lustige Velodroom kan je je voor 2,5 EUR opnieuw even kind voelen op de gekste fietsen die er bestaan. Lachen gegarandeerd. Je probeert tal van fietsen uit op de kleurrijke, houten piste aan het strand. De ene fiets bolt al makkelijker dan de andere. Van een tandem tot een eenwieler of een fiets die andersom stuurt en je naar rechts brengt wanneer je naar links stuurt. Wanneer je met deze fiets een volledig rondje kan rijden, win je zelfs een fles champagne. Ik daag je uit!

View this post on Instagram

Driving into the weekend. 🚲

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Salito beach

Na het fietsen bij de Lustige Velodroom even bekomen? Het kan in een van de beachbars op het strand van Blankenberge. Als ik je er eentje mag aanraden, is het Salito Beach. Hier drink je rustig de beste cocktails op een prachtig terras. Kies je voor een zitzak of een comfortabele zetel? De cocktails doen je sowieso wegdromen met het zeebriesje en een muziekje op de achtergrond.

View this post on Instagram

Cocktails till coffee.

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Cabo

De avond valt, de honger komt op. Bij Cabo, aan de Blankenbergse haven kan je je voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk tapasmenu. Om hier te geraken wandel je rond de jachthaven of neem je de overzetboot. Met uitzicht op de haven geniet je hier van het eten. Op het eerste verdiep heb je zelfs een plekje waar je na het dinner, de avond verder kan zetten in de loungebar met de boten die voorbij komen gevaren. Heb je intussen hoge verwachtingen? Wees er maar zeker van dat deze ingelost zullen worden. Je hebt bij Cabo al een menu met drie gangen voor 45 EUR en geniet op dinsdag van het tapasmenu met tien gerechtjes aan 50 EUR. Dé plek voor foodies dus!

View this post on Instagram

Nom ~ Nom ~ Nom

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

View this post on Instagram

• Foodcoma • 🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

 Water-Taxi

Bestaat er iets romantischer dan met een bootje op zee te varen terwijl de zon onder gaat? Vlakbij Cabo stap je in de jachthaven op de boot. Voor een rondvaart van 35 minuten betaal je 20 EUR per persoon. Je laat jezelf rondvaren op de zee en ziet de skyline van Blankenberge van een andere kant. Vanuit de haven vaar je tot aan de wereldberoemde pier en keer je even later terug. Dit is de perfecte manier om je lief te verrassen tijdens een weekendje weg. Met vrienden sluit je hier op een fijne manier je dag af en met een beetje geluk schenkt de kapitein van de Water-Taxije nog enkele shotjes gin uit.

View this post on Instagram

The sun goes down. 🌊

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Strat’e Varia

Er worden heel wat evenementen georganiseerd in Blankenberge. Met wat geluk ben je in Blankenberge tijdens het Strat’e Varia festival. Dan verandert de stad in een magische locatie waar lichtgevende, grootse dieren door de straten van de stad trekken. Nadien kan je op de grote markt nog genieten van een spektakel van licht, muziek en dans. De ideale manier om je dag af te sluiten in Blankenberge.

Overnachten in Blankenberge

In Blankenberge kan je een van de duizend hotelkamers boeken. Wanneer je zoekt naar een fijn hotel in het midden van de stad, raad ik je het Alfa Inn hotel aan. In het midden van de winkelstraat vind je dit hotel terug, het lijkt op het eerste zicht enorm klein, maar blijkt toch verrassend groot wanneer je binnen stapt. In het hotel kan je uitblazen in een van de moderne kamers nadat je de hele dag Blankenberge verkend hebt. Je slaapt hier op wandelafstand van het strand. Nog steeds niet aan het wegdromen?

Bedankt voor de uitnodiging Blankenberge!

Benieuwd naar meer beelden? Bekijk dan nu de vlog;

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

2 Comments

  1. Bladesoulclasses schreef:

    Hi Lynne, The Chingay Parade is typically held during the first weekend of the Lunar New Year. So for 2019, Chinese New Year will be the 5th of February (a Tuesday). However, the event organisers haven not yet confirmed the parade date for 2019 and whether the parade will fall on the weekend of the 9th and 10th or the week before on the 2nd and 3rd. River Hongbao typically runs for 10 days after the Chingay Parade. Best regards, Jess

    1. glenndeschrijver schreef:

      Sounds great!

Reacties zijn gesloten.