Bratislava

De Reistebrij-trip zoals je hem gewoon bent, een aantal dagen in één stad. Nu ja, omdat Reistebrij verjaart en intussen 1 jaar bestaat dacht ik eens gek te doen. Waarom geen twee verschillende steden in één trip?! Wel, het kan en ik deed het ook. Mijn oog viel op Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Met de trein een uurtje verwijderd van Wenen. Je kan beide steden perfect gebruiken om te cityhoppen. Natuurlijk is het veel goedkoper om te slapen in Bratislava dan in Wenen. Met de trein sta je in no-time in Wenen wat je dan toch weer wat extra budget oplevert om ter plaatse te spenderen. Bratislava kan je perfect op 1 dag bezichtigen, in Wenen spendeer je best meer tijd, je leest de blogpost over Wenen hier.  In deze blogpost kom je mijn aanraders in Bratislava te weten. Zoals ze in Bratislava zouden zeggen; ‘Sa teší’.

Met m’n rugzak stap ik het Freddie Next To Mercury hostel uit. De ideale plek om goedkoop te overnachten in Bratislava, ik betaalde zo’n 35 euro voor 4 nachten. Zo’n 8 euro per nacht dus, al moet je niet veel meer dan een bed, toilet en een badkamer verwachten uiteraard. Allemaal geen probleem voor mij, de eerste nacht sliep ik behoorlijk goed na de vlucht van gisterenavond. De zon schijnt, het is aangenaam warm in Bratislava. Ik trek de stad in, op zoek naar ontbijt on the go. Het wordt een broodje uit de supermarkt. Het leven van een travelblogger is niet altijd instagramwaardig. Nadien trek ik verder de stad door. Ik wandel tot aan de Donau, de rivier die door heel wat steden loopt waar Reistebrij eerder was.

Bratislava, what a great city! 🇸🇰 ✨Blogpost online!✨

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Raar, maar waar. In Bratislava liggen heel wat niet te missen zaken op heuvels. Ik heb deze keer geen reisgids op zak. Ik wandel dus rond op goed gevoel. Brengt me wel op verrassende plekken. Zo kom ik na mijn wandeling aan de Donau bij het Kasteel van Bratislava, aan de westkant van de binnenstad. Het gebouw heeft vier prachtige hoektorens, rondom zijn er heel wat tuinen te bezichtigen, vooral de bloementuin is niet te missen.

🌷☁️🌷☁️🌷

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het oude stadscentrum is charmant, gezellig en lekker compact. Je kan verdwalen in kleine straatjes, voorbij de Nationale Opera wandelen of kunst spotten zoals Čumil, de werkman die tevoorschijn kot uit de riool. Bratislava is een kleine stad, maar heeft heel wat te bieden voor een daytrip.

Tal van prachtige gebouwen geven Bratislava kleur. Het stadhuis kleurt zalmroze, en heeft een heel mooi binnenplein.

#WEEKEND

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het presidentieel paleis met de enorme fontein op het plein aan de ingang is ook prachtig om te bewonderen. Met een boek kan je genieten van de zon op een van de talrijke bankjes rondom het plein.

👑🏰

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wanneer je opnieuw uit de stad trekt naar een van de vele heuvels, is de kans groot dat je bij Slavín terecht komt. Dit monument herdenkt de inwoners van Bratislava die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen. Vanop deze heuvel heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Zonnekind all over again. 🕶☀️

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Genoeg verkend in de stad en zin om het nummer ‘Castle on the hill’ van Ed Sheeran in het echt te beleven?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7Qp5vcuMIlk&w=560&h=315]
Bestel een über-wagen en laat je naar Devín rijden. Hier staat een enorme burcht aan de stadsrand van Bratislava. Van hieruit heb je ook zicht op de plek waar de Donau samenvloeit met de Morava. Leuk om weten, de burcht is gebouwd in het begin van de jaartelling en werd zelfs verwoest door Napoleon. Momenteel is de burcht voornamelijk een ruïne met een museum en heel wat omliggende tuinen. Een nationaal monument dat je niet kan missen bij jouw bezoek aan de Slowaakse hoofdstad. Er zijn volop renovaties bezig momenteel, dat moet je er nu wel even bij nemen.

🏰 on the ⛰.

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je dus Bratislava wil bezoeken, niet twijfelen. Gewoon doen. De stad zal je zeker bekoren. Je koppelt het wel best aan een trip Wenen en/of Boedapest. Enkel Bratislava zien zou wat jammer zijn als je op zestig kilometer van Wenen en tweehonderd kilometer van Boedapest zit. 

 

Glenn 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

Reacties zijn gesloten.