Cremerie François

Ik was te gast bij Cremerie François, het bekendste ijssalon uit mijn thuisstad Sint-Niklaas en ook nog eens het oudste ijssalon van België. Met veel zin en goesting in de ervaring én het ijs trok ik naar de Ankerstraat in Sint-Niklaas om alles te weten te komen over het oudste ijssalon van ons land. Ik kon zien hoe het ijs gedraaid werd, hoe ze de mooiste ijstaarten maken en mocht ook proeven van het lekkerste ijs van het land.

Foto; Cremerie François

Cremerie François?

Bij Cremerie François kan je bijna dagelijks terecht voor pure verwenning op vlak van ijs en andere zoetigheden. Sinds 1928 maken ze het beste ijs van Sint-Niklaas en ver daarbuiten.

Als je het ijs van François nog niet geproefd hebt, weet je echt niet wat je mist. It’s finger lickin’ good! Dat kunnen de mensen die het al geproefd hebben bevestigen. Het ijs wordt ambachtelijk gedraaid en het is één van de ijssalons waar rauwe melk nog in eigen huis gepasteuriseerd wordt. Het traditionele recept uit 1928 wordt nog steeds gebruikt en is slechts gekend door 2 personen.

Foto; Cremerie François

Uiteraard kan je van meer smaken proeven dan vanille, maar voor een coupe smurfenijs kan je bij François niet terecht. Cremerie François wil echte smaken aanbieden en beperkt het aanbod tot 8 verschillende smaken per dag.

Naast de klassieke coupes, serveert François de meest verrassende combinaties zoals bijvoorbeeld een coupe Esprit d’Orange met pistache-ijs, gemarineerde aardbeien, appelsienenlikeur van Brouwerij Verhofstede, verse munt en zwarte peper. Foodies, waar wachten jullie nog op?

Foto; Cremerie François

Je kan bij Cremerie François, naast de andere zoetigheden ook nog eens het lekkerste ijs eten in het ijssalon in het hart van Sint-Niklaas, in de foodtrucks op events en sinds kort ook aan de zee!

François opent een buitenverblijf aan de kust

Sinds 22 april is het gloednieuwe ijssalon van Cremerie François geopend in Knokke. Na Sint-Niklaas en Gent trekt het oudste ijssalon van het land nu dus ook naar zee, vlakbij de zeedijk. Tijdens een weekend of je vakantie deze zomer, hoef je het lekkerste ijs van België dus niet te missen.

De komst van François naar Knokke bleef niet onopgemerkt. Afgelopen paasmaandag deelde Cremerie François maar liefst 1000 gratis bollen ijs uit aan het gloednieuwe salon in de Dumortierlaan, waar er zowel binnen als buiten plaats is voor 50 personen.

Foto; Cremerie François

Een ijsje eten bij François, dat is een echt verwenmoment. Maar evengoed kunnen onze klanten ook al onze ijscoupes, -taarten en -blokken mee naar huis krijgen. Wie al wandelend wil genieten van een ijshoorntje kan terecht aan ons take-away luik. Klanten kunnen hetzelfde ijs als François uit Sint-Niklaas verwachten, het wordt hier ter plaatse gedraaid om het vers aan de klanten te kunnen serveren.

Gunther Geerinck, eigenaar van Cremerie François Knokke-Heist.

Tot in Knokke?


Je vindt Cremerie François op de Dumortierlaan 113, 8300 Knokke-Heist. In het hoogseizoen is François 7/7 open van 8u30 tot 22u.


Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de reistebrij-updates!