Dalat

Het startschot van mijn backpacktrip door Vietnam is al even geleden gegeven. Drie dagen om precies te zijn. Na de start in Ho Chi Minh City en een daguitstap naar de Mekong Delta (wat je hier kon lezen), zet ik mijn route verder naar het Noorden, maar maak ik eerst nog een tussenstop in Dalat. De stad die wel eens de favoriete plek van vele backpackers genoemd wordt. Waarom? Dat wordt snel duidelijk in deze blogpost.

Dalat?

Dalat is de hoofdstad van de provincie Lâm Đồng en ligt in de Vietnamese hooglanden op zo’n 1500 meter boven het zeeniveau. Dalat is letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten in Vietnam. Ook de Vietnamezen zelf houden van Dalat. De stad verschilt op alle vlakken van andere bestemmingen in het land. De temperatuur is lentefris in plaats van tropisch warm. De gebouwen zijn anders en op de akkers vind je bloemen en vruchten, in plaats van rijst.

Naar Dalat

Ik reisde verder naar Dalat vanuit Ho Chi Minh City. Het neemt ongeveer 6 uur in beslag om vanuit Ho Chi Minh naar Dalat te rijden over een afstand van zo’n 300 kilometer. Het makkelijkste is om deze afstand met de nachtbus te doen, dit spaart je tijd en zorgt er voor dat je geen dag verliest aan onderweg zijn van punt A naar punt B. Het ticket voor de nachtbus kan je op heel wat plekken boeken. Meestal vind je de beste prijs bij je slaapplek, maar uiteraard is het niet slecht om prijzen met elkaar te vergelijken.

Slapen in Dalat

Ook in Dalat vind je heel wat plekken om te slapen. Zo veel zelfs dat ik er niet meteen eentje uit kon pikken. Ik stelde de vraag in een backpackergroep op Facebook en kreeg zo heel wat hostels aangeraden door andere backpackers in Vietnam. Het hostel dat er het meeste bovenuit sprong, zou ik boeken. Dat was in dit geval het Tigon Dalat Hostel.

Ik kwam aan in de vroege ochtend. Rond 6u. Terwijl iedereen nog sliep, werd ik hartelijk verwelkomd en niet veel later kreeg ik al een gratis ontbijtje aangeboden. Meteen voelde ik me hier thuis, want nog geen 2 uur later trok ik met een groepje uit het hostel op waterfallstour, om de regio van Dalat te ontdekken. Deze tour is een aanrader. Aan een mooi prijsje kan je een heel mooie excursie maken. Vraag hierover zeker info in het hostel.

Het Tigon Dalat Hostel is één van mijn favoriete hostels waar ik tijdens mijn backpackmaand verbleef. Het personeel is zó vriendelijk, de dorms zijn groot en hebben heerlijke bedden. Gratis ontbijt en een machtig uitzicht op de vallei vanop het buitenterras. Je slaapt hier vanaf 4 euro per nacht.

Er wordt heel hard ingezet op sfeer. Zo kan je ’s avonds mee-eten tijdens het family-dinner of een gerechtje bestellen aan de bar. Het hostel ligt in een rustige buurt, buiten het stadscentrum. Dit zorgt voor meer rust.

Hannah, de eigenares van het hostel, geeft je massa’s knuffels, kent meteen je naam en is een schat van een vrouw. Bij mijn vertrek kreeg ik zelfs nog een zak thee mee (om te delen met m’n vrienden en familie) terwijl ik over m’n tijd in Vietnam kan vertellen. Cute, much?!

Wat te zien/doen in Dalat?

In Dalat kan je vooral de streek rond de stad bezoeken. Dit zal je meer bieden dan de stad op zich, die ik een beetje vond tegenvallen. Dit doordat de stad een toeristische bestemming is voor Vietnamezen. Met twee volle dagen heb je genoeg tijd om Dalat helemaal te zien voor je doorreist.

Ga de natuur in, hou even halt bij het enorme meer of één van de watervallen (Pongour & Elephant watervallen zijn zeker de moeite). Wil je het nog wilder? Dan kan je klimmen of gaan canyonnen.

Heb je meer interesse in de lokale boeren? Breng dan een bezoek aan een boerderij, waar ze wezel-koffie maken of champignons kweken. Mag het al iets gekker zijn? Dan kan je misschien een krekelboerderij bezoeken, met een tasting, uiteraard. Al deze plekken kan je zelf opzoeken in de buurt, of bezoeken tijdens de waterfallstour.

Leuke foto’s voor je instagram maak je bij de Clay Tunnel, al kan het hier in het vakantieseizoen heel druk zijn door Vietnamezen die zelf op vakantie zijn. Probeer te gaan bij openingstijd. Gek op architectuur? Hou dan even halt bij het Hang NgaCrazy House, wat mij enorm deed denken aan Casa Batlló in Barcelona.

Trek je ’s avonds toch de stad in? Dan kan je je amuseren op de avondmarkt in de straten of iets gaan drinken in de Maze Bar, een bar waar je eerst een heel doolhof trotseert, voor je uiteindelijk de toog kan terugvinden op het derde verdiep. Amusement verzekerd.


Dit was het verslag van mijn verblijf in Dalat. In de volgende Vietnam-blogpost vertel ik je meer over mijn verblijf in Hoi An.

Bekijk hieronder de vlog van mijn verblijf in Dalat.

Vlog Dalat

Deze blogpost werd geschreven uit eigen ervaring tijdens mijn reis door Vietnam. In deze blogpost staan er enkele links, deze links zijn spontaan gekozen en zijn geen samenwerking met eender welk merk.

Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

Reacties zijn gesloten.