Enjoy German food

In september stond ik opnieuw achter de kookpotten met heel wat andere bloggers. De Duitse toeristische dienst organiseerde samen met Nedersaksen een kookworkshop. Omdat de vorige kookworkshop in Maart, me helemaal wild gemaakt had van de Duitse keuken, wou ik deze avond zeker niet missen. In ‘De Serre’, bij de botanische tuin van Antwerpen leerden we heel wat bij over de keuken van Nedersaksen.

Dat de Duitse keuken meer te bieden heeft dan braadworst, weet je waarschijnlijk al. Buiten al het eten, kan je ook heel wat instagram-waardige plekken terugvinden in Duitsland. Kastelen, prachtige stranden, .. noem maar op. Ook in de regio Nedersaksen vind je heel wat leuke steden. Denk maar aan de stad Hannover, die hoog op mijn lijstje staat om eens te bezoeken.

Na een presentatie over de mooiste foto-spots van Duitsland trokken we opnieuw onze rode kookschorten aan van ‘Enjoy German Food‘ en begonnen we aan een overheerlijk menu;

Pompoensoep anno 2018

Trio van Zalmforel

View this post on Instagram

Weekend = foodcoma. 👅🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Varkensgebraad ‘Livar’

View this post on Instagram

🍽

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Rabarbertaart met een vanillesausje

Kerststollen uit Dresden

View this post on Instagram

👨🏼‍🍳 – © DZT – Michael Dehaspe

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het koken was een verrijkende avond. Ik kookte samen met Christophe van Travelchecker en Sam van Checkoutsam onder begeleiding van de Duitse foodblogger ‘Koch Ma!‘. Ze leerde mij zelfs zalm te fileren. Wat een avond was dat!

Dankzij de Duitse dienst voor Toerisme en Nedersaksen mag ik ook één van jullie laten proeven van de Duitse keuken met een heel pakket van #enjoygermanfood. Op instagram deden heel wat van jullie mee om het pakket te winnen! De winnaar lees je onder de foto.

Proficiat Jolien Verlinde, jij wint het pakket.

Bedankt voor de uitnodiging Germany travel & Nedersaksen.

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

  1. Pingback: Merci 2018!

Reacties zijn gesloten.