Duitsland voor foodies

Vorige maand werd ik samen met zo’n veertig andere Vlaamse en Waalse bloggers uitgenodigd bij Tour & Taxis in Brussel voor het event van #enjoygermanfood. Doordat ik voor Reistebrij al naar Berlijn en Hamburg ben geweest, heb ik wel al eens kunnen proeven van de Duitse keuken. Of er ook meer bestaat dan curryworst hoopte ik die avond te ontdekken.

Eten is belangrijk, laat ons het daar sowieso eens over zijn. Voor een land als Duitsland is het eten dat ze aanbieden in bars en restaurants ook van groot belang, hiermee kunnen zij mensen die naar Duitsland reizen bekoren. Na sightseeing vinden toeristen uit eten gaan het meest belangrijke van hun reis. Niet op reis zonder lekker eten, toch?!

View this post on Instagram

On monday, we need good food. 🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Dat Duitsland sterk bezig is met eten, valt meteen op. Over heel het land kan je zo’n 300 restaurants vinden met een Michelinster. Verder wordt er de lekkerste wijn gemaakt in 13 wijnstreken.                    Ook het Duitse bier valt in de smaak en wordt gebrouwen in zo’n 1300 brouwerijen.

Je kan de Duitse keuken best traditioneel en authentiek noemen,  in elke regio hebben ze zo hun eigen specialiteiten. Er bestaan trouwens doorheen het hele land zo’n 3200 verschillende broodsoorten, benieuwd welke op jouw bord terecht zal komen.

View this post on Instagram

Hot soup on a cold day. 🍵🥄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Natuurlijk vind je in Duitsland ook heel wat moderne en hippe eetplekken. Als je houdt van street food, zou je zeker eens langs een van de street food festivals moeten trekken. Eet je vegan? Ook vegan street days worden dit jaar nog georganiseerd.

Als je terecht wil komen in de foodhemel van Duitsland, moet je zonder twijfel naar Berlijn. Berlijn heeft meer dan 15.000 plekken om te eten waarvan er 48 vegan plekken zijn en 193 vegetarisch. Nergens in Europa ligt dit cijfer zo hoog. Je kan in Berlijn heel wat leuke foodplekken ontdekken, zo zal je er heel wat foodmarkets vinden en kan je perfect een van de foodtours meepikken.

Samen met heel wat andere bloggers trokken we onze rode kookschort van #enjoygermanfood aan en begonnen we aan het menu. Iedereen haalde zijn beste kooktalenten boven en startte aan de bereiding van het gerecht.

Ik had de  eer om samen te koken met Ine en Stefanie van Belges en route. Wij gingen ons focussen op het bereiden van de Bavarois, samen met nog enkele andere bloggers.

View this post on Instagram

{Flavours}

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

View this post on Instagram

• Bowls •

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na het koken moesten we enkel nog de benen onder tafel schuiven en genieten van de Duitse keuken en de kookkunsten van mijn medebloggers. Ik kan je verzekeren, zij kunnen niet enkel schrijven, maar kunnen ook fantastisch koken blijkbaar. 

 

Bedankt voor de uitnodiging Germany travel & Visit Berlin.

Benieuwd naar meer beelden? Bekijk dan nu de vlog;

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

  1. Pingback: Enjoy German food

Reacties zijn gesloten.