Europa-Park

Vorige maand trok ik met Matthias, Jasper en Julie naar Europa-Park in Rüst. Samen met hen deed ik al enkele pretparken in België en Nederland doordat Matthias helemaal wild is van pretparken. Ik had al vaak over Europa-Park gehoord, maar was er nog nooit eerder geweest, tot nu. Ik werd uitgenodigd voor de persdagen en mocht samen met enkele andere bloggers het park ontdekken met onze vrienden/familie. Niemand beter dan Matthias dus, om mij alle hoeken van het park te tonen. In deze blogpost geef ik je enkele redenen waarom je het park absoluut moet bezoeken!

Waar ligt Europa-Park ?

Europa-Park ligt in de Elzasstreek bij het Zwarte woud in het dorpje Rust. Het park werd al meerdere malen benoemd tot beste attractiepark ter wereld en is het grootste van Duitsland. In Europa-Park vind je meer dan 100 attracties en heb je per dag zo’n 24u aan shows.

Na een autorit van zo’n zes uur vanuit België, bereik je Europa-Park. Geloof mij, het park is de rit echt wel waard.

Vanaf 2019 opent Rulantica de deuren. Dit wordt de waterwereld van Europa-Park. Een zwemparadijs in Noorse sferen, dat maar liefst 450.000 m2 groot zal worden. Klinkt veelbelovend!

View this post on Instagram

Make a splash! Happy monday! 💦🙌🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wat valt er te beleven?

Je kan het vermoedelijk al afleiden uit de naam, maar het park is opgedeeld in verschillende themazones rond Europese landen. Zo kan je van Spanje naar Ierland lopen in no time. Het park telt 15 landen met elk zijn eigen shows, attracties en inkleding.

Als je denkt dat het in een attractiepark altijd friet en burgers moet zijn als lunch, heb je het fout. In Europa-park kan je in elk themagebied proeven van een andere keuken. Beginnen met een Griekse salade en de dag eindigen met een stuk zwarte woud taart? Het kan allemaal.

Jammer genoeg brak er enkele weken na ons bezoek aan het park een brand uit en is er veel schade aan de themagebieden Nederland en Scandinavië. Deze gebieden zijn momenteel afgesloten voor het publiek en opnieuw in opbouw. Gelukkig vielen er bij de zware brand geen gewonden.

Meer dan 100 attracties en shows

In Europa-Park valt er echt vanalles te beleven, niet enkel de allerkleinsten hebben het er naar hun zin. Ook als je je kindertijd al even ontgroeid bent, kom je hier zeker aan je trekken in een van de vele achtbanen.

De attracties zijn met heel veel liefde gebouwd en aangekleed. Allemaal in het thema van het gebied waar de attractie ligt. Zelfs op de kleinste details is er gelet in het park. Zo zijn ook de wachtrijen helemaal aangekleed en duurt het wachten om een attractie te betreden veel minder lang. Altijd goed, denk ik dan.

View this post on Instagram

🎢

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Dit is mijn top vijf van attracties in het park;

  •  Silver Star ; een stalen achtbaan van 73 meter hoogte met een topsnelheid van 127 km/h
  • Blue fire; een gelanceerde achtbaan waar je even van moet bekomen achteraf.
  • Wodan; een houten achtbaan, langer dan 1 km met een ongelofelijke snelheid.
  • Voletarium; een 4D show waar je over de mooiste plekken van Europa vliegt.
  • Arthur and the Minimoys; een achtbaan om je ogen uit te kijken van verwondering

Wordt het iets minder weer? Dan kan je terecht bij een van de shows in het park. Wij gingen naar ‘Paddington on ice‘, een aanrader!

View this post on Instagram

On sundays, we dance! 🎊

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Elke avond trekt er ook een parade door het park, deze moet je ook gezien hebben tijdens je bezoek aan Europa-Park!

Op pretparkweekend!

Het park is groot, op één dag het park zien is niet makkelijk. Je rekt er best minstens twee dagen voor uit omdat er zo veel te beleven valt. Blijven slapen bij Europa-Park kan in een van de vijf hotels of op het Camp Resort, waar wij ook mochten overnachten. Met z’n allen in een blokhut en ’s avonds na het dinner in de saloon rond een kampvuur. Perfect, toch?!

De hotels liggen rondom het park. Het Camp Resort waar wij logeerden ligt op vijf minuten wandelen van het park. Je wandelt onder een van de achtbanen door naar de ingang van het park. Adembenemend. ’s Avonds te moe na een hele dag in het park? Dan zet de shuttle je met plezier opnieuw af aan het Camp Resort.

Logeren in de blokhutten is leuk, al neem je best oordoppen mee als je niet gewekt wilt worden door de kinderen van de buren. De toiletten en douches liggen op wandelafstand van de blokhutten en worden proper gehouden. ’s Ochtends kan je in de saloon terecht voor een ontbijt, vlak naast de vijver en ook na een dag in het park kan je ontspannen in de saloon met je gezelschap en genieten van een lekker dinner.

View this post on Instagram

Tex-Mex dinner! 🍽

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Momenteel bouwen ze bij Europa-Park nog een zesde hotel, dat opent in 2019. In spanning afwachten dus!

Ook zin gekregen om een bezoek te brengen aan Europa-Park? Plan je bezoek nu en begin maar al weg te dromen. Bij Europa-Park heb je de tijd van je leven. Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek! 

Bedankt voor alles Europa-Park!

Benieuwd naar meer beelden Bekijk nu de vlog;

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!