Gent

Met Reistebrij bezocht ik intussen al heel wat verschillende bestemmingen. De meeste in Europa en uiteraard ook nog mijn backpackmaand in Thailand. Wat ik nog niet eerder deed, was schrijven over steden in en rond België. Vanaf nu trek ik ook naar bestemmingen die iets dichterbij liggen . In deze blogpost heb ik het over mijn favoriete plekken in Gent.

Ik werd uitgenodigd door Hotel de Flandre. Zij wilden me kennis laten maken met Gent tijdens het lichtfestival, dat elke drie jaar terugkeert naar de stad. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging voor twee dagen weg, vlakbij huis, naar een van mijn favoriete steden in Vlaanderen. Je leert Hotel De Flandre beter kennen in de review-blogpost.

Het lichtfestival op zich, was magisch. Wanneer de zon onder ging, veranderde Gent in een prachtig parcours vol licht. Tienduizenden lampjes kleurden de stad met meer dan dertig verlichtte kunstwerken op een afstand van bijna zeven kilometer. Een bijzondere wandeling door de stad. Zelfs wanneer de zon nog niet onder is, hebben de kunstwerken veel bekijks. Museum of the Moon was met voorsprong het mooiste kunstwerk. De maan (of toch een gigantische kopie) van dichtbij zien, heeft iets speciaals.

I love Ghent to the moon and back. 💙

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Tijdens mijn verblijf in Gent, kon ik genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet in het hotel. Natuurlijk geef ik jou ook graag mee waar je een geweldig ontbijt in de stad kan krijgen. Mijn favoriet op dat vlak zijn de breakfastbowls bij Fithap. Gezond en lekker. Je ontbijt er vanaf 7 euro.

• H e a l t y v i b e s • 🥄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na het ontbijt trek je door de stad. In Gent heb je veel opties om je dag door te brengen. Verken je de stad te voet? Of vaar je liever over de Leie? Alle opties zijn mogelijk. Je kan ook kiezen voor cultuur.  Zegt het Gravensteen jou niet meteen iets? Dan kan je naast de historiek van de stad, ook de verschillende musea bezoeken. Een van de belangrijkste musea in de stad is het STAM, op de bijlokesite. Daarnaast vind je in de binnenstad het Design museum. Hier krijg je zowel Belgische, als internationale kunst. Van art nouveau tot hedendaags. Het museum is opgesteld in een herenhuis uit de achttiende eeuw en heeft ook een moderne vleugel. Tijdens mijn bezoek liep de tentoonstelling ‘Hello, Robot’, waar de robot uit Star Wars (R2-D2) kon bekijken van dichtbij. Verder verandert het aanbod van tentoonstellingen vaak, zo blijft een bezoek steeds verrassend.

Design won’t save the world. But it damn sure make it looks good. ✌🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na een brok cultuur, is de kans op een hongertje vrij groot. In Gent heb je heel wat leuke bars om te lunchen. Bij Gust is het gezellig om te zitten en krijg je een verrassende kaart voorgeschoteld. Om een plekje te bemachtigen bij Gust reserveer je best via hun website, want de bar is ontzettend populair. Niet raar natuurlijk, hun kaart is ook om duimen en vingers van af te likken. Je luncht voor zo’n 10 euro en kan ook kiezen voor de brunch waar je 25 euro aan uitgeeft.

Sunday ~ brunchday. 🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Gent is ook een heel verrassende winkelstad. Naast de Lange munt en de Veldstraat is het ook leuk shoppen op de Brabantdam. Meisjes en vrouwen kunnen er terecht bij Clouds of Fashion, de winkel die een van mijn goede vriendinnen heeft opgericht. Mannen lopen best even verder richting het zuid. Op het Lippensplein opende Piet Moodshop vorige week zijn tweede winkel in Gent. Hier koop je de leukste en hipste spullen voor cadeau’s of jezelf. Zonder twijfel twee winkels waar je langs moet gaan tijdens een dag shoppen in Gent.

Tijdens winterdagen kan koffie je door de koude helpen. Gelukkig telt Gent heel wat fijne coffeebars, waar je terecht kan voor koffie die met liefde gemaakt wordt door heel wat barista’s. Lattes, cappuccino’s, .. alles is mogelijk. Leuke coffeebars zijn Labath en Bar Bidon. Al kan je me vaak terug vinden bij Barista wanneer ik in Gent ben. Een koffie drinken aan het grote raam en kijken naar de mensen die voorbij gewandeld komen. Meer zin in taart? Dan ga je best langs bij Madam bakster. Zij maakt vegan taarten die enorm lekker zijn en leuke namen (zoals Raymond) hebben.

Coffee and cake ☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

In Gent kan je ook heel wat streetart vinden. Op de website van Sorry Not Sorry kan je een plannetje van de stad downloaden en in eigen tempo op zoek gaan naar streetart. Je zal versteld staan in wat voor leuke buurten je terecht zal komen tijdens het wandelen. Ik ben heel bekend met Gent, maar ook ik ontdekte veel nieuwe pleintjes, buurten en straten.

🔍LOOKING FOR THE WEEKEND🔎

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik vind Gent een heel mooie wandelstad. Je vindt er heel wat rustige en mooie plekken. Zo is het aan de watersportbaan heel rustig in de winter en kan je er in alle stilte aan het water zitten. Wil je nog meer natuur? Dan kan je naar de Blaarmeersen aan de rand van de stad. Wanneer je genoeg calorieën verbrand hebt, is het tijd om op restaurant te gaan. Een heel groot aanbod van restauranten, al is mijn favoriet zonder twijfel de Mosquito Coast. Het restaurant is volledig ingericht rond reizen en serveert uit de wereldkeuken. Mijn favoriete dish is de kangoeroesteak.

 

Heb jij ook al zin gekregen om een bezoekje te brengen aan Gent? Mooi zo. Maak er een daytrip van of trek er meteen een weekend op uit. Hoe ik het gehad heb in Gent, zie je hieronder in de Gent-vlog! De review van het hotel lees je hier.

 

 Glenn

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Hotel de Flandre
  2. Sien schreef:

    Oh leuk! Na zes jaar in Gent te studeren ben ik er nu eindelijk ook gaan wonen met Christoph 🙂 Persoonlijk mijn favoriete stad in Vlaanderen! De Mosquito Coast is inderdaad superlekker!! Een andere van mijn favorieten is Pampas 🙂

    1. glenndeschrijver schreef:

      Staat toch ook wel hoog op mijn lijstje om er te gaan wonen hoor! 😊

Reacties zijn gesloten.