Hamburg

Het is even geleden dat er nog een blogpost verscheen op Reistebrij, waarvoor sorry. De voorbije weken was ik voornamelijk bezig met het voorbereiden en uitvoeren van mijn backpacktrip door Thailand. Maar nu is Reistebrij helemaal terug. In juni trok ik voor vier dagen naar Hamburg, een stad waar ik enorm veel van verwachtte. Misschien net iets te veel, omdat Berlijn nog vers in mijn hoofd zat. In januari bezocht ik nog de Duitse hoofdstad, hoe dat er aan toe ging lees je hier. In deze blogpost toon ik je de leukste plekjes in Hamburg, één van de mooiste havensteden in Europa.

De Hamburgse luchthaven ligt in het noorden van de stad. Met de trein ben je in 25 minuten bij Hauptbahnhof, het centraal station. Er zijn ontzettend veel plekken waar je kan overnachten in de stad. Wanneer je op zoek bent naar een relatief goedkope slaapplek, kan je terecht bij verschillende hostels. Ik overnachtte drie nachten bij Generator, dat in Hamburg tegenover het centraal station ligt. Niet de meest aantrekkelijke buurt, maar wel handig om van hieruit naar overal in de stad te trekken.

Hamburg 🇩🇪

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je nog nooit in Hamburg bent geweest, zal je snel merken dat de stad je heel wat  verrassingen te bieden heeft. De stad is ideaal om een weekend in rond te wandelen. De verschillende wijken hebben elk hun eigen sfeer en karakter. Hamburg is opgedeeld in twee delen, die gescheiden worden door de Alster. Naast heel wat moderne gebouwen kan je er ook het tegenovergestelde terugvinden. In het alternatieve Gängeviertel, dat door leegstand werd gekraakt en bewoond door kunstenaars, vind je heel wat kunst en streetart. De creativiteit van de inwoners zal je bewonderen.

• HAMBURG STREETART •

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Zoals ik daarnet al zei is Hamburg een van de mooiste havensteden in Europa. De wijk Hafencity is een uitbreiding van de binnenstad. Waar vroeger nog heel wat havenactiviteiten uitgevoerd werden, heerst nu het normale leven. In deze wijk vloeien oud en nieuw samen. De maritieme sfeer en de architectuur geven het straatbeeld een unieke sfeer. Het meest bijzondere gebouw in deze wijk is zonder twijfel Elbphilharmonie. Het orkestgebouw is in 2007 gebouwd en kostte intussen al vijf keer meer dan vooropgesteld. Het gebouw telt verschillende concertzalen, woningen en een hotel met restaurant. Hedendaagse architectuur op zijn best.

Blue sky. 💙

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na een dag rondwandelen in de Hamburgse binnenstad heb je waarschijnlijk een hongertje. Hamburg telt heel wat fijne plekken waar je terecht kan voor een kleine of grote hap. Je vindt er klassieke gerechten, maar kan ook proeven van de leuke eigentijdse keuken. Bij Mexiko Strasse Taqueria eet je de lekkerste taco’s van Hamburg.

• T A C O – T U E S D A Y • 🌮

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Zin in burgers? Trek dan naar Otto’s Burger.

Sunday Burgers. 🍔

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na een nacht waar je uitgeteld op je bed viel, ben je opnieuw klaar om de stad in te trekken. Ik neem meestal nooit de ontbijt-optie in het ho(s)tel. Het is veel leuker om op zoek te gaan naar de lekkerste en gezelligste ontbijtplekjes in de stad. Deze 2 plekken vond ik alvast geweldig. Bij Nord Coast Coffee Roastery kan je ontbijten tussen de machines waar ze koffie produceren. Neem plaats op het terras om te ontbijten in open lucht of zet je aan de achterkant van de zaak, open een raam en kijk uit op het water. Ontbijten in stijl, want hun bowls zien er minstens even prachtig uit als hun zelf gebrouwen koffie.

Breakfast is life. ☕️🥄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Niet zo in to bowlfood? Als relaxed en alternatief ontbijten jou goed in de oren klinken, ga dan eens langs bij Kaffee Stark. Je kan er een plankje bestellen met vers brood en beleg. De ochtend verloopt er ontzettend rustig. Als je zin hebt om te blijven zitten en babbelen, dat kan. Het café is elke dag geopend tot in de late uren.

Mornings in Hamburg. ☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wanneer het mooi weer is tijdens jouw bezoek aan Hamburg, maak dan zeker een wandeling langs de haven. Aan het water zijn tijdens de zomermaanden heel wat tijdelijke zomerbars waar je met een cocktail kan kijken naar de schepen die voorbij varen. Neem ook zeker een van de liften naar beneden, zo kom je terecht in de oude Elbetunnel die gebouwd werd in 1907. De tunnel is ongeveer 450 meter lang en ligt 24 meter onder het water. Met twee tunnelbuizen van elk zes meter breedte zijn ze de perfecte verbinding tussen het stadscentrum en de werven van de haven. Wanneer je geen fan bent van tunnels onder het water, ga dan zeker een kijkje nemen op het Aussichtpunkt auf dem Stintfang. Een prachtig uitzichtpunt boven het treinstation Landungbrücken.

Guten morgen Hamburg! 👋🏻🇩🇪

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Genoeg aan het water gewandeld? Ga dan naar de wijk St. Pauli, de oude zeemansbuurt van Hamburg. Dit is de underground van de stad. Naast seks, drugs en criminaliteit zijn er toch ook enkele plekjes die je zeker gezien moet hebben tijdens je trip naar Hamburg. Het monument van The Beatles op de Beatles-Platz is daar een van. Verder spot je in deze buurt heel wat streetart en alternatieve plekjes.

☁️☀️☁️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Queen of colors. 💁🏼

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Een trip zou voor mij geen trip zijn zonder op zoek te gaan naar de beste koffiespots in een stad. Wanneer je voor een ‘koffie on the go’ gaat, ga je het best naar Playground. Zij hebben verschillende vestigingen in Hamburg en maken koffie met good vibes.

☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wil je liever een middagje bijkletsen met een koffietje en een brownie? Ga dan naar Torrefaktum Kaffeerösterei. De iced latte is in ieder geval een aanrader.

Better (iced) latte then never. ❄️☕️🥛

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ook benieuwd naar Hamburg? Boek dan zeker jouw trip en geniet van deze hippe, kleine Duitse stad! Na de foto’s ook benieuwd naar de beelden? Bekijk mijn travelvlog over Hamburg nu. Laat gerust weten wat je van de vlog en de tips denkt. Je vindt hem hieronder. Geef zeker een duimpje omhoog en abonneer alvast om voortaan geen enkele vlog meer te missen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mOVtA2TtBPI&w=560&h=315]

 

Glenn

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

  1. Pingback: #enjoygermanfood

Reacties zijn gesloten.