Hotel de Flandre

Ik werd uitgenodigd door Hotel de Flandre in Gent. Ze vroegen me of ik voor Reistebrij langs wou komen in Gent, tijdens het lichtfestival. Ik moest er niet lang over nadenken en besloot om voor 2 dagen naar Gent te gaan. In deze blogpost beschrijf ik hoe mijn weekend bij Hotel de Flandre er aan toe ging.

Hotel De Flandre, Gent - Historical Hotels Belgium

Hotel de Flandre is een boutiquehotel in het hart van Gent. De sfeer uit de 19e eeuw is er nog steeds aanwezig. De typische gasten zijn zakenmensen of mensen die willen genieten van enkele dagen Gent. Zowel jongeren als ouderen. Het hotel wordt vaak gerenoveerd en ziet er dus nog steeds goed uit. De historiek wordt afgewisseld met moderne invloeden.

Bij mijn aankomst in het hotel werd ik vriendelijk ontvangen. Zonder problemen kon ik inchecken en mijn bagage naar mijn kamer brengen. Meteen erna mocht een kijkje nemen in de verschillende kamers. Het hotel heeft vier verschillende kamertypes; standaard, executive, luxe en een suite. De kamers zijn stuk voor stuk mooi, wanneer je extra betaalt, krijg je uiteraard meer.

Ik mocht overnachten in de Luxury room. De kamer had alles wat ik verwacht bij het overnachten in een hotel. Een koffiemachine, waterkoker, handdoeken, badproducten en vooral een goed liggend bed.

Naast mooie en grote kamers heeft het hotel ook nog een bar waar je iets kan drinken na een dag rond te lopen door Gent. Ook de binnentuin is de moeite waard. In de zomermaanden zal het er zonder twijfel gezellig zijn om te zitten. Tijdens mijn verblijf was het weer niet bepaald optimaal om op het terras te zitten. Ik ging de stad dus verkennen tussen de buien door.

Hotel de Flandre een ideale ligging. Het hotel is gelegen op de Poel, op 5 minuten wandelen van de korenmarkt en vlakbij allerlei ondergrondse parkeergarages, al kan ik je wel aanraden om met de trein te komen. Sinds het circulatieplan, zijn stad Gent en auto’s niet meer de beste vrienden. De tarieven van parkings lopen vaak hoog op.

Na mijn overnachting kon ik gaan ontbijten. Alles was goed verzorgd en vooral lekker. Er was niets specifiek wat ik miste bij het ontbijtbuffet. Na onze spullen in te pakken verkende we Gent verder. Mijn tips lees je hier

Wil jij ook een bezoek brengen aan Gent en overnachten in Hotel de Flandre? Boek nu je verblijf via hun website, door te klikken op de afbeelding hieronder.

Wil je kans maken op een ontbijt met bubbels voor twee? Doe dan mee aan de giveaway op instagram. Proficat Sander Schoepen!

 Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

2 Comments

  1. Pingback: Gent
  2. Pingback: Merci 2018!

Reacties zijn gesloten.