Je reisvisum regelen

In deze blogpost heb ik het over het aanvragen van reisvisums. Want je reist niet zomaar naar elk land, zonder hiervoor een visum te regelen. Als je niet houdt van de extra papierwinkel, kan het ook handig en eenvoudig opgelost worden, zonder dat je er iets extra bij de aanvraag hoeft te doen.

Vooral voor landen buiten de Europese unie zou het wel eens kunnen dat je een visum nodig hebt. Op de website van Visumbuitenland krijg je meteen een lijst met alle landen waarvoor je een visum kan aanvragen. Denk maar aan Canada, Egypte, Sri Lanka … Je ziet er meteen de kostprijs. In mijn geval ga ik nu verder om mijn visum voor Vietnam aan te vragen.

Foto; ThuyHaBich

Op de pagina van Vietnam vind je algemene reisinformatie en kan je meteen je e-visum Vietnam aanvragen.

Let op met visum on arrival! De brief (approval letter) waarin verklaard wordt dat bij aankomst een inreisstempel gekocht kan worden, was vroeger de meest aangevraagde vorm van een visum voor Vietnam. Dit kostte een reiziger bij het visumbureau zo’n 20 euro. Bij aankomst kon je meteen in een lange rij aanschuiven om een speciale stempel te halen waarvoor je dan opnieuw zo’n 25 tot 50 $ moet betalen (stamping fee) aan de immigratiedienst. Wat de kosten dus fel verhoogt tegenover het e-visum. Sinds 2018 wordt dit sterk afgeraden.

Het aanvragen van het e-visum gaat vlot en makkelijk. In het filmpje hieronder zie je hoe het aanvragen van het visum loopt.

Het aanvragen van het e-visum Vietnam in korte stappen

  • Open het online aanvraagformulier.
  • Vul het formulier in. Het systeem helpt je stap per stap vooruit.
  • Voeg elke reiziger toe waarvoor je een e-visum wil aanvragen.
  • Betaal via IDeal, Bancontact, Visa of Paypal.
  • Na je betaling wordt je aanvraag in behandeling genomen.
  • Na goedkeuring ontvang je de visums per e-mail.
  • Je drukt het visum af en neemt het mee op reis.
  • Vanaf nu enkel nog genieten.

Deze blogpost is een samenwerking met VisumBuitenland, zij zorgden voor mijn e-visum voor mijn reis naar Vietnam, in ruil voor deze blogpost. Ik werd voor deze blogpost niet betaald.


Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

2 Comments

Reacties zijn gesloten.