Londen

De eerste maand van het jaar is echt voorbij gevlogen. Abnormaal hoe snel de tijd gaat als je het leuk hebt. Ik heb het gevoel, dat ik nog maar net terug ben van Berlijn. Ik sta alweer mijn spullen in te pakken, deze keer voor mijn trip naar Londen. Tijd voor een Glexit van vijf dagen. Londen is een stad die altijd als een tweede thuis zal aanvoelen. Het is nu zo’n drie jaar geleden dat ik er nog was. Toen hield Julie, mijn buddie me gezelschap. Deze keer trek ik alleen naar Londen. Het doel is dan ook om nieuwe plekken te ontdekken en meer van de stad te zien dan de ‘Big Ben’ en ‘The London Eye’. Hoe mijn trip naar Londen eruit zag lees je in deze post.

Dag 1

Het is zaterdagmiddag, ergens rond 16.00. De Eurostar rijdt St-Pancras binnen. Op nog geen tien minuten wandelen, kom ik aan bij mijn slaapplek. Ik slaap opnieuw bij Generator (nog steeds geen sponsoring gekregen voor mijn reclame, helaas). Mijn kamer kreeg een update. In plaats van mijn kamer te sharen met 7 anderen, kreeg ik een kleinere kamer voor 4 personen. Ik ben de eerste ingecheckte, want er zijn nog geen roomies te bespeuren. Ik drop mijn spullen in mijn locker en trek nog even de stad in voor het donker wordt. Het handige is dat ik de stad en de buurt van mijn hostel nog ken van mijn vorige trip. Mijn oriëntatieskills zijn wat ze zijn en brengen me meestal behoorlijk ver.

Wanneer de avond valt over Londen, stap ik naar Soho. Ik heb afgesproken met Marilyn en Marianne, twee vriendinnen die samen studeren. Ik ken Marilyn van Twitter en heb haar nog nooit eerder gezien. Een kleine twunch dus eigenlijk. We starten met een cocktail.  Even later hebben we een tafeltje gereserveerd bij Muriel’s Kitchen, een restaurant dat heel authentiek kookt en je het gevoel geeft dat je bij de oma gaat eten. Doel bereikt. Lekker eten in een leuke setting. Een echte aanrader. Je reserveert best je tafeltje op voorhand in een van de drie vestigingen.

This dinner was amazing. 🍛🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Dag 2

Het lentegevoel laat zich over mij heen vallen. De zon schijnt en het is eigenlijk echt amper koud. Misschien bedenk ik me snel wanneer ik enkele uren buiten zal lopen. Zorgen voor later. Ik wil de dag starten met een goed en gezond ontbijt. Ik stop bij Granger & Co , een bar met Australische invloeden. Ik bestel de acaibowl met de vegan granola en een koffie. Energieboost om u tegen te zeggen. Ik ben klaar om de stad door te trekken.

The perfect sundaymorning. ☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het is zondagochtend, de perfecte moment om het artistieke deel van Londen te verkennen. Shoreditch is een van de hipste wijken in de stad. De zevende hemel voor kunstenaars en -liefhebbers. Niet te missen in deze buurt is Brick Lane, de bekendste straat in deze wijk. Je krijgt er de perfecte mix tussen streetart en streetfood.

Deze buurt bruist al van ’s ochtends. Op zondag kan je hier heel wat marktjes terugvinden  waar je kan snuisteren tussen de kleding, vintage spullen en meer. In de oude Trewman Brewery vind je op zondag de perfecte markt waar je rechtstreeks bij de designers kan kopen. Van hippe wenskaarten tot gezeefdrukte kleding. Sunday Up Market bruist van het talent en is de hipste en vernieuwende markt in deze buurt.

Aan het einde van Brick Lane vind je Crosstown. Hier kan je de lekkerste donuts die er bestaan eten. Met verschillende toppings en vullingen vind je zonder twijfel hier de beste donuts in de stad. En gelukkig is dit niet de enige vestiging in Londen. Ze hebben over de hele stad maar liefst zeven bars. Koffie, donut, CHECK! 

Donut worry, be happy. 🍩

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik wandel verder langs Club Row, een buurt die me nog gezellig lijkt om te wonen. Heel wat huizen in gezellige straten, met hier en daar nog een met streetart versierd gebouw. Vandaag moet ik vooral een kijkje gaan nemen op Columbia Road. Hier staat elke zondag een bloemenmarkt. Locals met groene vingers komen hier de mooiste planten en bloemen scoren. Je ziet iedereen rondhollen met boeketten en bloempotten. Leuk om te zien. 

Flowers everywhere. It's almost spring! 🌷🌷

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het is middag. Ik ga onder de grond en neem de tube naar de andere kant van de stad. De namiddag breng ik door in Southwark. In deze buurt vind je heel wat toeristische trekpleisters. Natuurlijk kan je daar ook perfect omheen lopen en je focussen op de onbekende schoonheden. Deze ruwe, industriële buurt met een eigen sfeer, vol pakhuizen en oude spoorbruggen heeft charme. Ik start mijn wandeling aan Tower hill, van hieruit wandel ik naar St. Katharine Docks. Deze parel van een jachthaven ligt vlak naast de Tower Bridge, maar is ongekend bij de duizenden toeristen die er dagelijks voorbij wandelen. Ik steek de Thames over en wandel langs de andere kant van het water tussen de industriële pakhuizen.

🇬🇧

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on


Als je in het weekend verder deze buurt zou verkennen, is Maltby Street Market iets voor jou. In de schaduw van een spoorbrug, kan je een straat vol streetfoodkraampjes vinden. Honderden verschillende gerechten die met passie gemaakt worden. Je vindt er zeker iets naar jouw zin. Ik heb zin in vlees, echt vlees. Een steaksandwich kan mijn honger doen verdwijnen. De mannen van The Beefsteaks weten écht hoe ze een biefstuk moeten bakken.

LONDON'S STREETFOOD 👌🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik loop verder tot ik langs de Thames loop. Ik wandel langs Tate Modern en steek de Millennium Bridge over. Op naar het hart van de stad. Intussen krijg ik een berichtje van Marilyn. Ze vraagt me of ik vanavond opnieuw iets met hen wil gaan eten in de stad. Met plezier, uiteraard. Enkele uren later spreek ik met de meisjes af bij Covent Garden, een van mijn favoriete plekjes in de stad trouwens. Vanavond eten we burritos bij Wahaca. Hier zou je blijkbaar het best Mexicaans in de hele stad kunnen eten. En inderdaad, de burritos zijn heerlijk. Intussen smeden we de plannen om morgenavond te proeven van musical in Londen. Morgenochtend tickets proberen scoren dus.

Dag 3

De zon schijnt. Het is een pak minder koud dan verwacht. Na een English Breakfast zet ik mijn pad verder naar het Savoy Theater. Hier speelt de musical Dreamgirls. Ik koop een paar kaartjes. Vanavond kijken we Marilyn en ik, voor het eerst in ons leven naar een musical in Londen. Zin in.

Ik wandel samen met Marianne en Marilyn langs de Big ben en loop tussen de eekhoorns door in het St. James’s Park. We wandelen in de richting van Buckingham Palace. Het is bijna elf uur en dan is er wissel van de wacht. Blijkbaar willen veel mensen de wachtswissel zien. De Queen, Elisabeth zit vandaag namelijk 65 jaar op de troon in Engeland. Geen parade, helaas. Vermoedelijk houden ze het feestje (high tea, zonder twijfel), binnen de muren van Buckingham Palace. Niet te veel tijd verspelen. Als de Queen niet komt paraderen is het niet de moeite om lang te blijven staan. Ik neem afscheid van de dames en trek verder door de stad. Op Westminster Bridge stop ik om The London Eye te bekijken. Een ritje op het reuzenrad is zwaar overrated en vooral veel te duur.

The London 👁

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on


Ik wandel langs Leicester Square naar Piccadilly circus. De Sohobuurt is zo fijn om door te wandelen. Een van de leukste straten in Londen is zonder twijfel Chinatown. Er hangen honderden lampionnen die de hemel kleuren. Als je denkt dat we in een hopeloze wereld leven, kan je hier opnieuw hoop vinden.

Let's celebrate! It's monday. 🎊😏

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik wandel nog wat verder door Regent Street, een van de mooiste winkelstraten in Londen.  Deze komt uit op de drukste winkelstraat van Londen, Oxford Street. Hier neem ik de tube naar het noorden van de stad. Het is al ver in de middag, maar vandaag wil ik nog King’s Cross verkennen. Dit is het hoogst veranderende deel van Londen. Nieuwe adressen komen er bij aan een snel tempo. Wat vroeger een buurt vol criminaliteit en prostitutie was, heeft al een enorme metamorfose ondergaan. Deze wijk wordt zonder twijfel het nieuwe Londen. De verbouwingen zijn nog volop bezig. Wanneer deze afgewerkt zijn, zullen er zo’n tweeduizend nieuwe woningen in twintig nieuwe straten verschijnen. Benieuwd naar het resultaat.

✔️ NEW LONDON

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on


Ik wandel nog even verder langs Regent’s Canal. Daarna ga ik me klaar maken voor een avond vol musical. Na een snelle hap met de meisjes, zakken we af naar het theater voor Dreamgirls. Meer over de musical, lees je binnenkort in de review die hier volgende week zal verschijnen.

Dag 4

Ik begin de dag met een gezond ontbijt bij The Farm Girl, een bar in het hart van Notting Hill. Ook binnen is het heel gezellig. Je kan er je dag rustig starten met een koffie en een heerlijk ontbijt of brunch met verse en gezonde elementen. Geef me versgemaakte granola en ik word zo blij als een kind van vier.

Breakfast.for.life. ☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Met een acaibowl achter de kiezen loop ik door de straten van Notting Hill. Het lijkt eigenlijk op een klein dorpje in een grote stad. De huizen lijken gezellig en hebben langs de buitenkant leuke kleurtjes. Happy mood, next level.

This place. ❤

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Even later ben ik bij Kensington Gardens beland. Ik wandel door het park dat vlakbij Hyde Park ligt. Het is rustig. Er lopen amper andere mensen, terwijl het weer best mee zit. Ik zet me neer op een bankje en geniet van de rust, de stilte en de zwanen die het meer rond zwemmen. Ik krijg een berichtje van Laura, een meisje waarmee ik enkele projecten doe voor KLJ. Zij is met drie andere vriendinnen in het Natural History Museum. Ben je gek van dierkunde en de natuurgeschiedenis? Ga dan uren verslinden in het museum, waarvan sommige zones momenteel in renovatie zijn. Ik zoek de meisjes op en ga even later met hen lunchen bij  een streedfoodmarktje dat vlak naast het museum ligt. Wat later wandel ik met hen door Hyde Park en neem ik afscheid. Zij gaan verder shoppen, terwijl ik de tube naar Camden Town neem. Locals noemen het vaak ook gewoonweg Camden. Camden is de buurt die bekend staat van Amy Winehouse en Camden Market. De plaats voor jongeren in de Londense Grootstad. Een must see wanneer je in londen bent. Sla de toeristische plekjes over en ga off road op zoek naar de geheime plaatsen waar je kan genieten van geweldige streetart of straatartiesten.

Het wordt donker, ik haast me naar het hostel voor een snelle douche en spurt mezelf richting Covent Garden. Ik heb opnieuw afgesproken met Marilyn en Marianne. We gaan in Homeslice, de (volgens locals) de beste pizzeria in de stad eten. Je bestelt een grote pizza waar je met z’n allen van eet en kan daarboven ook nog eens de pizza opdelen in twee verschillende smaken. Ideaal wanneer je zin hebt in iets totaal anders dan je tafelgenoot.

Na de pizza ben ik in het tussen de locals in het Londen’s nachtleven beland. Mijn laatste avond in Londen zal ik me blijven herinneren. Soho is zo’n leuke buurt om in uit te gaan. Zeker doen wanneer je ooit in londen bent. Aanrader. 

Dag 5

Het werd best laat vannacht, ik start de ochtend met het rustig inpakken van mijn spullen. Intussen zoek ik een fijn plekje om te ontbijten. Vlakbij Generator ligt Half Cup. Een ontbijtbar naar mijn hart. Vriendelijke barista, goede koffie en lekker eten. Ik geniet zo hard van mijn volkoren brood met avocado, gepocheerd eitje en gerookte zalm dat ik het bijna een tweede keer bestel.  Ik neem nog een ‘coffee on the go’ en trek nog voor even de stad in.

Ik neem de tube tot Oxford Circus. Ik wandel door de Oxford Street, de grootse en bekendste winkelstraat van Londen. Op een bepaald moment sla ik een steegje in en wandel ik door kleinere straatjes van de stadsdrukte weg. Even later loop ik door Regent’s Park, een ongelofelijk groot park waar het muisstil is. Enkel ik en de muziek die door mijn hoofdtelefoon galmt. Beklijvend stil. Zo stil dat ik er emotioneel van zou kunnen worden. Wanneer je alleen reist en alle prikkels rond je verdwijnen, kan dit ontspannend werken, maar ook meteen heel eng zijn.  Muziek kan je hier echt enorm doorheen trekken. Het nummer waar ik tijdens deze trip het meest naar luisterde was zonder twijfel ‘Weight of living. Pt 1’ van mijn favoriete band; ‘Bastille’. 

Ik wandel Regent’s Park uit, Primrose Hill op. Op deze berg heb je een immens uitzicht op de skyline van Londen. Enkel is het vandaag enorm bewolkt en zie je niet bijzonder veel. Het is middag. Langs Regent’s Canal wandel ik naar Camden Market om voor de laatste keer streetfood te proeven. Ik kies voor Sweet potatoes Chips. Goddelijk.

Sweet potatoes chips. 🍟

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na vijf dagen is het moment daar. Het afscheid nemen van een stad, waar je jezelf zo thuis voelt. Een stad die zo veel te bieden heeft. Londen heef na mijn derde bezoek nog meer mijn hart gestolen dan ervoor. Binnenkort steek ik de zee nog wel eens over naar Engeland. Ongetwijfeld.

De volgende trips worden volop geboekt, voorbereid en gepland. Waar Reistebrij binnenkort naar toe trekt kom je snel te weten op mijn social media. De volgende trip zal van 3 tot 6 maart zijn naar Boedapest en dan neem ik zelfs nog iemand mee. Wie, wat, hoe? Je hoort het snel. 

Tot later! 

Glenn 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

2 Comments

  1. Pingback: Belgrado

Reacties zijn gesloten.