Lowcost naar Canada en de USA

2016, het jaar dat Reistebrij uit de startblokken schoot. Het jaar waar ik binnen enkele weken de teller kan aftikken met 7 trips op 7 maanden. Mooie ervaringen in mooie steden binnen Europa. Maar wat als je nu voor ‘no money’ de oceaan over zou kunnen steken? Het kan vanaf volgend jaar.

 

De Ijslandse lowcostmaatschappij Wow Air gaat vluchten aanbieden vanop Brussels airport richting de Verenigde staten voor weinig geld. Tenminste als je enkel voor het basispakket gaat. Al moet je dan wel bereid zijn om een tussenstop van enkele uren te maken in Reykjavik. 

Vanaf juni 2017 is het mogelijk om een vlucht te nemen richting de Amerikaanse en Canadese oostkust. Bestemmingen als Washington, New York, Miami, Montréal en Toronto kunnen misschien wel jouw volgende bestemming worden. De ticketprijzen bij Wow Air starten bij 149 euro voor een enkele vlucht. Ook de westkust wordt aangedaan, je vliegt naar Los Angeles en San Fransisco vanaf 179 euro enkel

Hoe kan het nu in gods naam, dat deze maatschappij enorm lage prijzen kan aanbieden terwijl een enkeltje naar New York bij Brussels Airlines snel minimum 340 euro kost in Juni 2017? 

Een ongeziene situatie, de bijzonder scherpe prijzen op deze vluchten bekomt de maatschappij ondermeer door een tussenstop in te lassen in Reykjavik. ‘Wie geld wil besparen op een ticket, zal blij zijn anderhalf uur te vertoeven in de Ijslandse hoofdstad’, zegt Skuli Mogensen, de CEO van Wow Air. 

Net als bij andere lowcostmaatschappijen betaal je bij Wow Air ook voor de extra’s zoals het meenemen van bagage, een stoel naar keuze of maaltijden aan boord. 

Best interessant dus als je Ijsland zou gaan verkennen en later wil doorvliegen naar de Verenigde Staten of Canada. Brussels Airport is ook enthousiast over deze samenwerking. Het zou er namelijk ook voor zorgen dat vele Amerikanen en Ijslanders ook ons land komen bezoeken. 

Benieuwd wat dit gaat geven. Wordt het een stormloop op tickets of blijven mensen eerder schuchter afwachten. We gaan het te weten komen binnen enkele maanden. 

Wil je meteen jouw reis naar de States beginnen plannen? Neem dan zeker een kijkje op de website van Wow Air, en wie weet probeert Reistebrij het wel voor je uit in 2017. 

 

To be continued. 

Glenn 

 
Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!