Madrid

Het einde van het jaar is aangebroken. In deze blogpost vertel ik je hoe mijn laatste trip van het jaar verlopen is. Ik kan je vertellen dat het voor mij ook een complete verrassing was. Ik boekte mijn trip bij Srprs.me , die me even terug naar Gdańsk en Dublin stuurden. Deze keer kras ik de code zichtbaar, vul ik de code in op de website en ontdek ik dat ik in een fractie van tijd op het vliegtuig stap naar de winterzon. Je leest in deze blogpost meer over mijn favoriete plaatsen in Madrid.

Ik vertrok midden in de nacht naar Brussels Airport. Enkele uren later sta ik vrij onverwachts op Spaanse bodem. Ik drop mijn spullen in het hostel. De travelconsultants bij Srprs.me zorgden voor een slaapplek. Ik verblijf in het Room 007 hostel. Mijn spullen worden tijdelijk opgeborgen en ik kan intussen de stad verkennen. Ik ga meteen op zoek naar ontbijt, of ja .. eerder brunch, het is intussen al elf uur voorbij. Op mijn instagram stories kwamen heel wat reacties van volgers met leuke tips en plekjes in de stad, waarvoor dank. Ik las ze allemaal terwijl ik brunchte bij Federal. Dit is een bijzonder fijn plekje als je rustig wil ontbijten in het midden van Madrid. Probeer zeker de shakshuka uit. Ik ben op mijn laatste ochtend in Madrid zelfs nog eens terug gegaan omdat hun shakshuka echt verrukkelijk was.

But first, brunch. 🍴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het centrum van Madrid is best druk. Door de drukte heen zijn er toch enkele mooie plekjes om te bewonderen. Je verplaatst je het makkelijkst door de stad met de metro als je lange verplaatsingen wil vermijden. Je kan op de luchthaven voor een scherpe prijs een touristcard aankopen voor een aantal dagen. Ik nam er eentje voor 5 dagen, wat me minder dan 30 euro kostte voor ongelimiteerd gebruik van het openbaar vervoer. Als we het dan toch hebben over openbaar vervoer, moet je zeker een bezoek brengen aan Jardines de Atocha, de tropische binnentuin in de stationshal van het gelijknamige station.

🌿🌿

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De meest bekende plaatsen in Madrid zijn natuurlijk ook het meest bezocht door toeristen. Ik zou tijdens een trip niet te veel tijd investeren om deze plaatsen te bezoeken, al moet je er wel even langs uiteraard. Gran Via is de grootste en bekendste winkelstraten van Madrid, hier kan je zelfs een Primark vinden van vier verdiepingen hoog. Op Plaza Mayor was het ook al kerstsfeer ten top. Tientallen kerstmarktkraampjes zorgden voor de perfecte kerstsetting onder de winterzon. 

~ Feliz navidad ~ 🎄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wanneer je minder in de toeristische buurten van de stad wil komen, ga je het best naar Chueca en Malasaña, de twee buurten waar je het meest locals tegen het lijf zal lopen. Je kan er uren verdwalen in de kleine straten. Wanneer de avond valt worden deze buurten pas echt wakker, hier bruist het nachtleven van Madrid. Chueca is de LGBT-wijk van Madrid en organiseert jaarlijks de gay pride. Het wordt openlijk getoond dat LGBT’s welkom zijn in deze buurt. Zelfs het metrostation Chueca is helemaal geschilderd in de regenboogkleuren. In deze buurten kom je ook heel wat streetart tegen. 

Faces on the wall

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het is leuk om rond te wandelen in de stad. De tuinen van het koninklijk paleis zijn prachtig en geschikt om uren in rond te wandelen. Vele koppels gebruiken de tuinen ook voor de perfecte trouwfoto’s. Als je een mooi stukje natuur wil, heb je maar enkele minuten verder te lopen tot bij Casa de Campo. Een groot meer waar er van de stadsdrukte niks meer te merken valt.

Every day is one step closer to summer. ☀️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je het stadscentrum gezien hebt, stap je de metro op en breng je een bezoekje aan de dierentuin. Normaal heb ik het niet voor dierentuinen. Want dieren moeten goed verzorgd worden. In de zoo van madrid zitten dieren echt goed. Het is een mooi en groot park in het midden van de natuur. Ik stond oog in oog met een bruine beer op zo’n 5 meter van mij. Indrukwekkend.

🐻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De Spaanse keuken is ontzettend lekker. Je kan heel wat eten proeven en kopen in een van de tientallen mercado’s in de stad. Mijn aanraders zijn zonder twijfel Mercado de San Miguel en Mercado de San Ildefonso. Eten kopen om zelf te bereiden of om bereid te eten, beide opties zijn mogelijk. Tapas en een goed glas wijn, meer heeft een mens niet nodig, toch?!

Holy Guacamoly! 🥑

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Madrid is een stad die compleet verschilt van Valencia en Barcelona. Op haar eigen manier een mooie stad. Al vond ik het wel jammer dat de stad niet echt proper is. Het straatbeeld toont veel vervuiling en sluikstorting. Dit merkte ik niet in de andere Spaanse steden die ik bezocht voor Reistebrij. Buiten dit is Madrid zeker een bezoek waard. En zo gaat de zon onder op de laatste avond van mijn trip. De laatste trip van 2017. 

• MADRID • 🇪🇸

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

In 2018 ga ik nog tal van andere steden bezoeken. Momenteel ben ik nog druk aan het bekijken naar welke landen en steden ik heen wil gaan. Als jij een idee hebt voor een bestemming, laat het me dan zeker weten via de social media.

Dan zie ik je graag terug, in 2018, voor opnieuw een jaar vol Reistebrij.

Fijne feesten, veel warmte.

Ik wens je ontelbaar veel fijne momenten & reizen toe in 2018.

Liefs.

 

 Glenn

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

Reacties zijn gesloten.