Manchester

Het najaar is druk, naast alle trips raast de tijd in mijn leven voorbij als een TGV-trein. Maar het is leuk, ik geniet van elk moment. Ik ga deze keer op trip naar Engeland. Neen, deze keer geen musicals kijken in Londen, maar wel naar de stad van de industrie; Manchester. In deze blogpost heb ik het over mijn favoriete plekjes. 

Geen zonnige trip deze keer. De wolken hangen boven Manchester, al kan dat de pret niet drukken. De stad is al helemaal uitgelaten want kerst leeft al goed in de straten van de vierde grootste stad in Engeland. Op tal van pleintjes kan je er kerstmarktjes vinden. Terwijl de sint nog langs moet komen in België, kijken ze in Manchester al uit naar kerst.

It’s the most wonderful time of the year. 🎄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Manchester is niet de meest evidente keuze voor een citytrip. Toch hoorde ik van verschillende mensen dat de stad heel wat te bieden heeft. Mijn favoriete buurt is zonder twijfel Northern Quarter. Dit is de meest levendige stadsbuurt. In elke straat krijg je een goede portie streetart. Er valt veel te beleven, zowel overdag als ’s avonds. Vooral Canal Street leeft ’s nachts. Het staat bekend om zijn LGBT-publiek. Met heel wat bars en restaurants is een fijne avond verzekerd.

🐝✌🏻🐝

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je Reistebrij al even volgt zal je waarschijnlijk wel weten dat ik niet functioneer zonder koffie. Wel, inderdaad. Ook in Manchester ging ik op zoek naar de leukste bar om een koffie te drinken. Grindsmith is mijn favoriet. De bar is perfect om een koffie on the go te bestellen. Maar, je kan er ook terecht als je rustig een koffie wil drinken. Locals kan je er ook vinden, zij gebruiken deze bar vooral als workspace.

{COFFEE} •most important meal of the day• ☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Je merkt in de stad nog steeds de pijn die over bleef na de aanslagen in de Manchester Arena tijdens het concert van Ariana Grande. Op 22 mei lieten 22 mensen het leven door een aanslag van een zelfmoordterrorist. Enkele weken na de aanslag organiseerde Ariana Grande een benefietconcert ter ere van de slachtoffers en hun nabestaanden. De grootste artiesten van de wereld kwamen optreden. En van die artiesten, kwam Little Mix (een van mijn favoriete groepen) een concert geven in de Manchester Arena tijdens mijn trip. Met een wrang gevoel boekte ik mijn tickets voor het concert. Ik keek rond mij en zag hoe alle andere concertgangers geen vrees meer hadden. Ze genoten ten volle van het uitkijken naar en het concert zelf. Terreur mag niet overwinnen, nooit. Het was een geweldig concert.

⚡️BLACK MAGIC ⚡️ #manchesterarena #littlemix

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=w8MYcDgwbGw&w=560&h=315]

Manchester kan je best een hippe stad noemen. Er zijn heel wat leuke plekken te ontdekken in de stad. Naast voetbal en industrie valt er nog meer te beleven. Ook zijn er heel wat leuke bars om te eten. Je start je dag voor een goed ontbijt bij Federal. Ik vond het echt moelijk om een keuze te maken wat ik ging nemen voor ontbijt. Ik koos uiteindelijk voor de acaïbowl, maar de andere gerechten zagen er ook verrukkelijk uit. 

No Acai, no sunday. 🥣

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Bij Ezra & Gil kan je terecht voor goede koffie en het perfecte brunchmenu. Je bestelt alles aan de toog, wat gebruikelijk is in Manchester. Je neemt je koffie mee naar je plaats en even later brengen ze jouw bestelling. BRUNCH IS LIFE.

Let’s get smashed. 🥑

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Vogelvrij zijn. Dat gevoel heb ik altijd tijdens het reizen. Manchester is een leuke stad, al valt er cultureel niet heel veel te beleven. Je kan terecht in museums die vooral over voetbal en industrie gaan. Deze zijn leerrijk, ook al hoef je geen inkom te betalen. Best handig. Heb je nog wat tijd over tijdens je trip? Koop een treinticket en neem de trein naar Liverpool. De perfecte daytrip vanuit Manchester.

{If you want to fly, give up everything that weighs you down.}

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Mijn trip naar Manchester was de voorlaatste trip van 2017. Ik droom al van 2018, een nieuw jaar vol plannen waarbij ik ook al aan het nadenken ben over de steden die ik voor Reistebrij wil bezoeken. Je hoort het als een van de eersten, hier op mijn blog, of op de social media.

 

Glenn

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

 

One Comment

Reacties zijn gesloten.