Op Mercedes roadtrip!

Geen gebrek aan zon en warmte deze zomer. Ken je het gevoel van in een auto stappen die zo’n paar uur geparkeerd stond in de zon? Je smelt weg en je auto lijkt een sauna.  Toen ik de vraag kreeg om voor een week de Mercedes C-klasse cabrio uit te testen, heb ik geen minuut getwijfeld. Het was altijd al een droom om eens rond te rijden met een auto waarvan het dak gewoon weggeschoven kan worden en de wind door je haren blaast tijdens het rijden.

Ik reed zowat het hele land door met de Mercedes cabrio C220. Van Aalst tot Nieuwpoort en verder maakte ook een roadtrip door Limburg, waar je alles over leest in de volgende blogpost.

View this post on Instagram

{Always on the go}

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Toen ik de wagen ging ophalen, werd mijn hart meteen gestolen. De wagen ziet er prachtig uit langs buiten, om nog maar te zwijgen over de binnenkant. Door de zwarte kleur aan de buitenkant toont de wagen heel wat klasse. Ik voel meteen aan dat er een match is.

Het regent. Dit betekent dat het openen van het dak nog niet meteen aan de orde is, wat me wel de uitgewezen moment lijkt om het beeldige design aan de binnenkant van de wagen te ontdekken. Mooi afgelijnd, strak en een ideaal mediasysteem. De zetels zitten comfortabel en ik voel me al meteen thuis in deze wagen.

Tijdens mijn eerste kilometers is het wennen, want de Mercedes C220 cabrio rijdt automatisch, terwijl ik enkel ervaring heb in het rijden met schakelen. Even wennen om zacht te remmen zonder je de rem met de koppeling verwart en je à la minute stilstaat. Het beste is om je linkervoet niet te gebruiken. Zo kan je enkel gas geven of remmen.

Nu ik ervaring heb in het rijden met een automatische wagen, zou ik eigenlijk niks anders meer willen. Het rijcomfort is groter en rijden wordt ontspannend. De Mercedes C220 rijdt enorm makkelijk, en stelt hierin niet teleur. Je haalt makkelijk en snel je gewenste snelheid. Je voelt dat jij en de wagen één zijn tijdens het besturen.

De wagen is goed voor zowel korte als lange afstanden. Vaak steekt een rit van meer dan een uur me snel tegen, maar tijdens het rijden met de Mercedes C220 is me dit niet overkomen. Ik gebruikte de auto tijdens een roadtrip en heb geen enkel moment de nood gehad om de rit te onderbreken.

View this post on Instagram

• This driver turns 27 today.• 🎉

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Eerlijk, ik mis hem nu al. Natuurlijk heeft de wagen  zowel sterke als minder sterke punten.

Hieronder lijst ik ze even op;

Sterke punten

 • Mooi en strak design.
 • Automatisch rijden.
 • Rijcomfort (zetelverwarming, nekventilatie, ..)
 • Gordelaanrijking (wanneer je instapt en de deur sluit, wordt je gordel aangeboden)
 • Sfeerverlichting bij rijden in een donkere omgeving.
 • Parkeert makkelijk.

Minder sterke punten

 • Het GPS-systeem wordt bestuurd met een draaiknop, dit vind ik niet handig en duurt lang.
 • De aanrijdingspreventie (geeft een signaal wanneer je te dicht bij een voorligger rijdt) is heel gevoelig en geeft hierdoor snel een signaal.
 • De ruimte op de achterbank, meer dan 1 passagier meenemen is niet echt een optie aangezien er vrij weinig plaats is achteraan.

Het was een ontzettend fijne ervaring om een week met de Mercedes C220 te mogen rijden. Hiervoor wil ik graag Mercedes Belgium bedanken.

* De vlog komt er aan bij de volgende blogpost*

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

2 Comments

 1. Pingback: De Hoge kempen
 2. Pingback: Merci 2018!

Reacties zijn gesloten.