Merci 2018!

2018, een geweldig jaar. Op elk vlak. Zo veel mooie momenten die ik nog lang zal koesteren. 2018 was het derde jaar van Reistebrij en kon niet beter zijn. Je leest in deze blogpost hoe 2018 er uit zag.

Januari, Een nieuwe start

2018 begon voor Reistebrij vooral met heel wat werk achter de schermen. Zo stopte ik mezelf voor een weekend met een van mijn vrienden in een man cave en werkten we samen aan een gloednieuwe website, logo, visitekaartjes en meer. Het nieuwe Reistebrij werd dan ook volop gelanceerd in januari.

Alle voorbereidingen afgerond. Het was tijd om de gezonde stress van mij af te laten vallen. Ik boekte mezelf een last minute tripje naar Venetië, een stad die ik ook eens wou zien in de winter, wanneer er massa’s minder toeristen de stad plat lopen. Een aanrader voor de wintermaanden. Buiten regen krijg je er in de winter ook heel wat zon te zien.

View this post on Instagram

Ciao Venezia! 👋🏻

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Meteen na mijn trip trok ik naar Antwerp Expo, waar ik twee dagen Reistebrij mocht promoten op het Vakantiesalon. Honderden mensen leerden het travelbloggen kennen en konden zowel bij mij, als mijn andere travelbloggercollega’s terecht met al hun vragen. Afwisselend gaven we lezingen en leerden we onze volgers ook in real life kennen.

View this post on Instagram

Vakantiesalon DAG 2 met @reistebrij ! ✈️🌍

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Op het vakantiesalon startte ik ook meteen met de #reistebrijtotebag, die meer dan 300 keer verdeeld werd en dankzij jullie het voorbije jaar de hele wereld is rondgetrokken. Van Nepal tot Australië. Merci, merci, merci! Jullie foto’s bekijken kan hier.

Februari, Vlakbij en iets verder

Omdat er dichtbij ook fijne plekken te zien zijn, besliste ik om vanaf 2018 ook in de Benelux reportages te makken over leuke plaatsen. Zo nodigde Hotel De Flandre me uit tijdens het Lichtfestival in Gent en beschreef ik mijn favoriete plekken in Gent.

Toch stapte ik dezelfde maand ook het vliegtuig op met Evita en ging ik op verkenning in Warschau. Het New York van Oost-Europa.

Verder stapte ik met mijn beste vriend Wouter in de wagen en lieten we ons verrassen door Srprs.me met een roadtrip naar een onbekende bestemming. Waar ze ons naar toe leidden, lees je hier.

View this post on Instagram

~ Just breath ~

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Maart, maand van de smaak

Ik noem mezelf niet echt een keukenprins, al wil dat natuurlijk niet zeggen dat ik niet graag achter de kookpotten sta. Zo dook ik samen met 40 andere bloggers achter de potten en leerden we Duits koken bij Tour & Taxis in Brussel.

April, maand van het plezier

Op zes uur rijden vanuit België sta je voor de inkom van het beste attractiepark ter wereld, wat door velen beaamd wordt. Ik mocht het samen met drie vrienden gaan uittesten en bracht drie dagen door in Europa-Park.

Na het plezier in Europa-Park is er niks beter dan even uitblazen aan zee. De badstad die in 2018 een hele make-over kreeg is Blankenberge en wauw, wat een fijne stad aan de zee! Laat het marginale imago even aan jou voorbij gaan en ontdek hier de leukste plekken in Blankenberge.

View this post on Instagram

The sun goes down. 🌊

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Mei; omringd door water

Op mijn achttiende werd ik verlief op een Spaans eiland, dit jaar trok ik er terug naar toe om de mooiste plekken te bezoeken en nieuwe te ontdekken. Jouw volgend eilandbezoek wordt sowieso Menorca.

View this post on Instagram

🛥🛥

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Zomer in eigen land

Geen echte reisplannen in de zomervakantie, of toch geen verre reizen. Deze zomer wou ik meer verkennen dichtbij huis. Een staycation, wat zowat het woord van het jaar was op het vlak van travel. Ik trok voor een weekend naar Scheldeland en verkende samen met Matthias de streek rond Wetteren.

View this post on Instagram

Vakantiegevoel, vlakbij.

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Verder trok ik het hele land door met de Mercedes C 220 en liet me helemaal bekoren door de prachtige wagen. Reistebrij on the go!

Zomer van de hittegolven. De temperatuur zakte amper onder de 25 graden, maar toch konden de Hoge Kempen mij bekoren. Een prachtig weekendje weg in eigen land.

View this post on Instagram

• Sunny mornings • ☁️🌱

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

September; 1 maand, 4 landen

In September liet ik me eerlijk gezegd wat gaan. Ik bezocht 4 landen op 30 dagen, wat er voor zorgde dat ik zowat de hele maand op locatie zat. Enkel om mijn verjaardag te vieren, kwam ik even naar huis.

Ik bezocht Riga, Thessaloniki, Skopje en Plovdiv. Bestemmingen die niet of minder voor de hand liggen. Mezelf, maar ook jou als lezer kunnen blijven verrassen met de niet traditionele bestemmingen.

Oktober; dé citytrip van 2019

Ik trok begin oktober op uitnodiging van de Poolse dienst van Toerisme en Toerisme Lodz naar Polen voor 4 dagen. Ik ontdekte daar een een stad die wel eens het Manchester van Oost-Europa genoemd wordt en terecht. Lodz is de stad die hoog op jouw lijstje moet staan om te bezoeken in 2019.

View this post on Instagram

Wake up and smell the inspiration. ☁️☁️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

November, maand van de voorbereiding

Buiten het schrijven van blogposts en de eerste plannen uittekenen voor het vierde jaar van Reistebrij ben ik helaas niet in het buitenland geraakt. Nu af en toe is het ook wel eens goed om even thuis te zijn en te genieten van alle gemaakte trips en reizen, zodat het genot niet snel verdwijnt.

Genieten van reisherinneringen is leuk. Maar je verhalen delen is nog leuker. Dit jaar kreeg ik zoveel kansen om mijn verhaal te delen met lezingen, .. maar het leukste vind ik toch gezellig tafelen. Zo nodigde het geweldige team van The Bio Veggie Company me uit voor een geweldig (vervroegd) vegetarisch kerstdiner. Ik ben fan! In 2019 zal ik nog meer samenwerken met het merk en dat kan ook in jouw voordeel spelen. Hou de blog en de social media zeker in de gaten!

View this post on Instagram

{Xmas-dinner rehearsals} 🎄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

December, kerstmodus on!

Kerstmis. Na mijn verjaardag vind ik dit een van de leukste dagen op het jaar. Of ja misschien zelfs leuker. Voor mijn verjaardag hangt er niemand hele straten vol lampjes, maar voor kerst dus wel. Sinds 2016, mijn eerste keer in Kopenhagen, wou ik altijd al opnieuw een bezoek brengen aan mijn favoriete Europese stad. Dit jaar trok ik er opnieuw naar toe tijdens een weekend en bezocht ik nieuwe, leuke plaatsen in slechts 48 uur.

Om het jaar af te sluiten trok ik recent nog naar Belgrado in Servië. Deze blogpost staat momenteel nog niet online. Deze mag je begin januari verwachten. Zo krijg je meteen al een nieuwjaarscadeautje van mij.

View this post on Instagram

Merry Christmas and a ho ho holiday! 🎄

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

2018 keer merci!

Je leest het. In 2018 deed in weer duizenden kilometers om nieuwe bestemmingen te ontdekken en met jullie te delen op alle mogelijke manieren. Het was een jaar waar ik enorm genoten heb van de nieuwe plekken, nieuwe mensen en avonturen. Dat is volgens mij ook hetgene wat op jouw to-do-list moet staan. Elke dag een beetje avontuur en zo wordt 2019 sowieso opnieuw een jaar om in te kaderen.

Bedankt aan iedereen waarmee Reistebrij in 2018 mee mocht samenwerken. Bedankt voor het vertrouwen.

Bedankt aan jou, lezer en volger van Reistebrij. Bedankt om mijn avonturen te volgen en om af en toe kritisch te zijn, vragen te stellen of ideeën te geven.

Ik kijk nu al vooruit naar 2019, een jaar dat opnieuw geweldig mag worden met nu al 2 reizen in het vooruitzicht en ontelbaar veel plannen.

Tot snel.

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!