Mijn favoriete reismagazines

Ik ben ongeveer een maand terug in België na mijn backpacktrip door Vietnam, waarover je alles hier leest. Momenteel moet er even vooral wat gewerkt worden, maar mijn reiskriebels verdwijnen nooit. Op de trein naar het werk spot je me meestal met mijn koffiebeker, oortjes met rustige muziek en een travelmagazine. 40 minuten weg van de wereld, 40 minuten ergens zweven op een bestemming in m’n hoofd dankzij geweldige artikels en prachtige foto’s. In deze blogpost deel ik graag 4 van mijn favoriete travelmagazines, waardoor jij je misschien ook kan laten inspireren voor een volgende reis.

Reismagazines?

Vaak krijg ik de vraag hoe ik mezelf laat inspireren voor alle Reistebrij-reizen. Wel, een van de zaken waar ik echt heel wat inspiratie uit haal qua bestemmingen, foto’s … zijn vooral de reismagazines. Tijdschriften die heel wat bestemmingen in de kijker zetten en anderen inspireren of helpen bij hun reizen met verhalen, tips … Tot een goed jaar terug kocht ik af en toe een magazine in de boekhandel, maar vaak wist ik niet wanneer er een nieuw exemplaar verscheen en miste ik de volgende edities. Vandaar nam ik een abonnement en vallen de tijdschriften op regelmatige basis op mijn deurmat.

Er zijn heel wat travelmagazines. Veel van die magazines vind je voornamelijk in het Engels, maar gelukkig zijn er ook enkele Nederlandstalige op de markt. Hieronder deel ik mijn 4 favoriete magazines, in willekeurige volgorde. Het is niet zo dat ik het ene magazine liever lees dan het andere, aangezien ze allemaal uitblinken in hun eigen sterkte.

1. Lonely Planet

Het eerste magazine heeft meteen een bekende naam. Naast de bekende (Engelstalige) reisgidsen brengt Lonely Planet nu ook al sinds 2016 een magazine uit. 10 keer per jaar krijg je de mooiste reisreportages gecombineerd met prachtige foto’s. Het magazine is opgedeeld in 5 delen. Bij ‘Explore’ ontdek je een wijk, ergens ter wereld en krijg je kleine reportages over bestemmingen en travelgear. Bij ‘Journal’ krijg je eerst heel wat foto’s, doorgestuurd door lezers waarna colums zich afwisselen met korte artikels. Nadien krijg je een groot reisdossier bij ‘Great Escape’ wat gevolgd wordt door meer pittige reisreportages die je bestemmingen leren kennen van A tot Z. Op het einde van het magazine vind je nog 2 ‘Minigidsen’ met korte verblijf- en bezoektips die je kan gebruiken op bestemming.

Lonely Planet verschijnt eigenlijk maandelijks. Enkel tijdens de feestdagen en in de zomer krijg je een uitgebreider magazine, waarmee je het 2 maand moet doen. Een los magazine kost je in de boekhandel 5,99 euro. Een zomer- of winternummer kost je 6,99 euro. Neem je liever een abonnement? Bekijk dan hier de prijzen. Vaak organiseren ze acties waarmee een jaarabonnement héél voordelig uitvalt.

2. Goodbye

Het magazine met voorlopig het minste uitgaves, maar wel meteen het stevigste en dikste reismagazine in dit rijtje. Wanneer je de kans krijgt om Goodbye te lezen, moet je niet twijfelen. Je duikt in de wereld van het reizen bij ‘Check in’, waar je korte berichten en nieuws van over de hele wereld leest. Op het einde van dit deel lees je een interview met een bekende Belg, over zijn/haar kijk op reizen. In elke uitgave staat 1 groot citytrip-dossier vol culinaire tips, de ideale plekjes om te overnachten, praktische informatie, … Hierbij krijg je ook nog prachtige foto’s, die vaak zelfs door even prachtige mensen (o.a. Karen Van Winkel) worden genomen. In ‘40.075 KM’ neemt Goodbye je mee naar plekken over de hele wereld met minstens even interessante reportages. Ten slotte krijg je bij ‘Check out’ logeertips, to-do’s, leer je een travelblogger kennen en krijg je 5 tips voor een bezoek aan enkele bestemmingen.

Misschien wel het duurste reismagazine in het rijtje, maar wel absoluut één van m’n favorieten, aangezien dit het enige Vlaamse geprinte reismagazine is. Slechts 4 keer per jaar kan je de Goodbye halen bij de krantenboer en dat zou gerust een paar keer meer mogen zijn. Qua design is dit magazine helemaal mijn ding en dus zeker de 9,5 euro per uitgave waard. Bij het nemen van een jaarabonnement, krijg je korting en betaal je slechts 30 euro. Niet slecht, toch?! Een abonnement neem je hier.

3. Columbus Travel

Colombus Travel koop je om eens andere zaken te lezen en meer te weten te komen over minder voor de hand liggende plaatsen. Zij leggen de focus op beleving, die ze de lezer tot thuis of op de trein willen laten ervaren. Bij ‘Voorpret’ lees je meer over de nieuwste reisspullen, traveltips, en alles wat je moet weten over een specifieke bestemming. In ‘Ontdek’ wordt je meegenomen naar de mooiste plekken op onze aarde. Zowel dichtbij op Europese grond, als in Azië, Zuid-Amerika … Bij ‘Ontmoet’ leer je mensen met echte travel-DNA kennen. Denk maar aan iemand die een documentaire maakt, reizen organiseert of …

Je leest Columbus Travel 8 keer per jaar en betaalt voor een los magazine 6,25 euro, terwijl je met een abonnement vaak goedkoper uitspeelt. Kijk hier naar de Columbus Deals. Columbus is trouwens meer dan enkel de magazines. Ze hebben heel wat reisboeken waarvan deze mijn favoriet is. Ook online vind je hen terug. Op hun website hebben ze een hele travelcommunity en maak je kans op leuke prijzen (zelf nog niks gewonnen, helaas!). Ben je abonnee? Dan heb je zelfs nog unieke voordelen. Denk maar aan een heleboel kortingen bij autoverhuur en nog vele andere zaken.

4. National Geographic Traveler

National Geographic toont je niet enkel op televisie de mooiste plekjes op deze wereld. Ook 4 keer per jaar delen ze hun verhalen met focus op geschiedenis, cultuur, food en natuur met de lezers van hun National Geographic Traveler magazine. Laat je wegblazen door de prachtige fotografie en de warme, inspirerende teksten in een magazine met een rustgevende lay-out en een kleiner formaat dan de 3 andere magazines in dit lijstje.

Begin 2019 kreeg het magazine een volledige make-over en leest het nog aangenamer. Je koopt de National Geographic Traveler in elke boekhandel voor 6,75 euro. Krijg je het liever elke 3 maand in de bus? Neem een abonnement en spaar zo tot bijna 15 euro uit. Alle info vind je hier.


Deze blogpost werd geschreven uit eigen ervaring en is niet gesponsord. In deze blogpost staan er enkele links en merken vermeld. Deze werden spontaan gekozen en zijn geen samenwerking.

Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de Reistebrij-updates!