Musical in Londen

Londen is de perfecte plaats voor musicalliefhebbers. In heel wat theaters, die vooral in West End liggen spelen er dagelijks tientallen musicals. Online vind je heel wat informatie terug, maar het is moeilijk om de juiste info terug te vinden. In deze blogpost geef ik je tips mee om de perfecte musical uit te zoeken aan een zo voordelig mogelijke prijs. Je krijgt ook nog de review van ‘Dreamgirls’, de musical die ik ging kijken.

In Londen spelen dagelijks tientallen musicals. Sommige producties spelen zelfs al meer dan twintig jaar onafgebroken. Les Misérables, The Phantom of the Opera, The Lion King, .. noem maar op, het speelt er allemaal. De juiste keuze maken is van groot belang. Heb je zin om een klassieker te bekijken of wil je gaan voor iets helemaal nieuw? Zoek even op welke producties er allemaal spelen en maak dan jouw keuze.

Keuze gemaakt? Mooi. Nu hoef je enkel nog je tickets te boeken. Let hier vooral op. Er duiken heel wat websites op die niet official zijn, maar wel tickets aanbieden. Zij rekenen meer kosten aan en verkopen de tickets duurder. Soms gebeurt het zelfs dat er valse tickets aangeboden worden. Trap niet in de val. Koop je tickets via de officiële kanalen (de website van de musical of bij TKTS). Je kan ook steeds op zoek gaan naar deals. Last minute tickets kopen aan het theater of meedoen aan een ticket lotery kunnen je voor weinig geld, best leuke musicaltickets opleveren.

Bij Dreamgirls, de musical die ik ging bekijken, hebben ze ook ticketdeals. Je moet er goed naar zoeken op de website, maar het geluk ligt bij degene die het vindt. Op weekdagen krijgen de eerste tien mensen aan de ticketbox van het theater, de best beschikbare plaatsen aan 20 pond (zo’n 25 euro).Normaal betaal je 73 pond (zo’n 85 euro). Meevaller dus! Zeker de moeite om even naar het theater af te zakken om 60 euro te besparen. Hier kan je dus een leuk etentje mee doen voor de musical.

Musicalmaandag. 😍🙌🏻 #dreamgirlsLDN

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

De tickets zijn binnen, nu kan je dus uitkijken naar je musical. Van mij krijg je nu de review van de schitterende musical; Dreamgirls.

https://www.instagram.com/p/BNzfjGkBrc-/?taken-by=dreamgirlsldn

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5fIW7zECQuo&w=560&h=315]

Je zal dreamgirls misschien nog kennen van de film uit 2006 die meteen ook een verfilming was van de oorspronkelijke broadwaymusical. Het verhaal gaat over een Afro-Amerikaanse meidengroep in de eind jaren zestig. Samen met hun songwriter trekken ze naar New York voor een talentenjacht. Wat er dan volgt zijn ups en downs. Of geld en roem uiteidelijk de garantie voor geluk blijken komt later uit.

https://www.instagram.com/p/BGMEbvHKf2K/?taken-by=dreamgirlsldn

De cast van de musical is enorm getalenteerd. Door de verhaallijn is de cast voornamelijk gekleurd, wat het verhaal nog meer bijzet geeft. De zang zit perfect, zeker in combinatie met de dans. De cast blinkt uit. Amber Riley, de Amerikaanse actrice die je misschien kent als Mercedes uit Glee blinkt uit in deze rol. Tijdens mijn voorstelling was het haar understudy, maar zij is minstens even wonderlijk.

https://www.instagram.com/p/BQtRYgOlU-l/?taken-by=dreamgirlsldn

Niet enkel de cast blaast je omver. De verhaallijn wordt zo goed bijgezet dankzij de choreografieën, de decors en de kleding. Deze wisselen zich razendsnel af, wat voor de cast  een enorme opdracht moet zijn tijdens de twee uur durende voorstelling. De mooiste pakken, kleedjes en attributen komen voorbij. Glitter and Glamour, all night long. Heerlijk.

Sonja Friedman Productions DREAMGIRLS _R015041

Ik kende het verhaal van Dreamgirls nog niet voor ik de musical ging kijken, ik werd letterlijk omver geblazen. De musical nam me mee in het verhaal. Liet me lachen, glunderen en op bepaalde momenten ook de tranen in de ogen krijgen.

Als je in Londen bent, ga deze musical zien. Alsjeblieft. Je gaat mij dankbaar zijn.

 

Glenn.

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!