Over Reistebrij

Hi!

Ik ben Glenn De Schrijver. Sinds 2016 trek ik de wereld rond om mijn verhalen te delen op mijn eigen travelblog Reistebrij. Met zo’n 40 bestemmingen in meer dan 23 landen heb ik al heel wat moois gezien, maar valt er natuurlijk nog heel wat meer te ontdekken.

Op mijn achttiende trok ik voor het eerst voor twee maand alleen naar het buitenland als kinderanimator voor een bekende Belgische touroperator. Na mijn eerste zomer op het Spaanse eiland Menorca (intussen al bijna 10 jaar terug), trok ik voor 2 maand naar Antalya in Turkije. Tijdens deze twee zomers werd ik verliefd op reizen en wist ik dat de wereld aan mijn voeten lag en ik klaar was om de wereld te zien.

Reizen werkt bevrijdend. Het alleen zijn geeft me rust, terwijl het samen reizen met anderen mij het reizen anders doet beleven. Het verkennen en ontdekken van nieuwe bestemmingen en culturen, geeft mij een enorme boost om nog meer te zien op de wereld. Ik denk dan ook dat reizen zowat de meest gezonde verslaving is die je kan hebben.

Reistebrij

In mei 2016 hakte ik de knoop door. Ik zou mijn reisverhalen delen met mijn vrienden en met mensen die interesse zouden hebben in mijn verhalen. Intussen zijn we bijna drie jaar verder en ben ik blij dat ik heel wat van jullie kan inspireren met mijn foto’s, vlogs en teksten. Het geeft me veel voldoening wanneer ik hoor dat mijn werk nuttig geweest is en mee de reis van iemand gekleurd heeft. Zonder volgers en lezers zou een blogger niet veel zijn. Dus een dikke merci!

Van waar komt de naam?

Vaak krijg ik te horen hoe leuk jullie de naam ‘Reistebrij’ wel niet vinden. Toch is deze naam er niet plots gekomen. Bij de opstart van Reistebrij kwamen heel wat namen voorbij en is er een ontzettend lange brainstorm geweest. Toen mijn keuze gemaakt was, werd Reistebrij een feit.

De naam is een woordspeling op rijstebrij (rijstpap). Wanneer je de ‘ij’ verandert in ‘ei’, krijg je natuurlijk een heel andere betekenis. Reistebrij staat dus voor een hele brij aan reizen, wat intussen toch al een behoorlijke brij geworden is op mijn blog.

Wat is het doel van Reistebrij?

Reistebrij is een website voor mensen die houden van reizen en de wereld ontdekken. Met Reistebrij wil ik anderen inspireren om de wereld te zien, zowel dichtbij huis als aan de andere kant van de wereld.

Met mijn foto’s op instagram, toon ik de mooiste plekjes. In de geschreven teksten op de blog probeer ik mijn tips mee te geven zodat anderen de reis kunnen beleven op dezelfde manier als mij, of beter uiteraard. Verder geef ik ook nog mee hoe je geld kan uitsparen en zo veel mogelijk kan reizen zonder dat het je altijd veel moet kosten.

Verder focus ik mij op een aantal thema’s die mezelf natuurlijk ook enorm interesseren en heb ik het onder andere over food, (street-)art, cultuur, natuur en heel wat andere zaken. De lezers verrassen met nieuwe, onbekendere bestemmingen en dit op een echte en eerlijke manier. Wanneer ik iets niet goed vond, zal ik dit ook eerlijk op de blog vermelden.

Is Reistebrij je job?

Vaak krijg ik de vraag of Reistebrij mijn job is en of ik er dan ook grof geld mee verdien. Het antwoord is kort en duidelijk; ‘nee’. Het (travel-)bloggen in België is nog steeds aan het opkomen en wordt jaar na jaar bekender. Het is momenteel een te groot risico om de sprong te wagen en te gaan reizen als een job.

Uiteraard reis ik vaak. Hiervoor probeer ik een goede planning op te bouwen en op zoek te gaan naar de vaak goedkoopste vliegtickets en de bestemmingen waar ik nog niet eerder geweest ben. Een goede planning en organisatie is veel waar wanneer je reist.

Vaak geloven mensen me niet wanneer ik zeg dat ik de meeste van mijn reizen zelf betaal. ‘Een blogger krijgt toch alles gratis in ruil voor reclame?!’ Wel, ik heb een goed samenwerkingsbeleid uitgewerkt. Wanneer ik een uitgenodigd ben voor een gratis reisje, zal je dit steeds kunnen lezen, onderaan het artikel. Dit omdat ik eerlijk wil zijn met jullie en jullie gerust mogen weten wanneer een van mijn reizen ‘gesponsord’ is. Ondanks de sponsoring zal ik er wel steeds mijn eigen verhaal aan geven en mijn eerlijke mening. Meer weten over samenwerken met Reistebrij? Klik dan hier.

Bedankt om Reistebrij te volgen, te lezen en voor alle fijne berichtjes die ik van jullie steeds mag ontvangen.

Glenn