Quanta costa?!

De vraag die ik zowat het meest gesteld krijg door mijn vrienden en volgers is voornamelijk; “Glenn, heb jij de lotto gewonnen? Hoe betaal jij al die trips?”. Wel, er zijn ontzettend veel opties om goedkoop of goedkoper te reizen. Ik hoop dan ook dat mijn tips er voor kunnen zorgen dat jij die droomtrip misschien kan ondernemen of een extra trip kan plannen. Het is je zo gegund.

1. Pré-vakantie

Geld komt er natuurlijk niet zomaar. Zorg voor een (studenten-)job zodat je een gegarandeerd inkomen hebt om je trip te kunnen betalen. Bekijk ook eens je uitgaven. Misschien kan je sommige zaken beperken of afschaffen. Denk maar aan een spotify- of netflixabonnement dat je misschien niet ten volle gebruikt. Dat zou dus zomaar twintig euro per maand op kunnen leveren om mee te reizen. Wat op jaarbasis toch al een mooi budget is om vliegtickets aan te kopen. Maak van reizen een priotiteit. Kijk uit naar je reis en start met aftellen. Hang een foto op van je bestemming bij een glazen bokaal waar je elke week de muntstukken vanuit je portefeuille gooit. Sparen en uitkijken tegelijk. 

2. Vliegtickets 

Je kan op heel wat manieren goedkope reizen boeken. Je moet gewoon weten welke websites je moet gebruiken. Vergelijken neemt tijd in beslag, maar eens de puzzel gemaakt is bespaar je heel wat geld. De volgende websites gebruik ik;

  • Google Flights , het broertje van Maps. Je krijgt meteen een goed beeld van wanneer het naar waar het goedkoopst vliegen is en met welke maatschappij. Je kan makkelijk vergelijken en meldingen ontvangen wanneer de prijzen dalen. Best interessant! 
  • Skyscanner , een handige website waar je met enkele klikken uitzoekt wanneer en met wie je goedkoop naar jouw droombestemming kan vliegen. Je kan zoeken op locaties of data.  Je krijgt misschien niet de meest evidente, maar wel de goedkoopste voorstellen. Je kan kiezen voor vluchten met of zonder tussenstops. Misschien zorgt die ene tussenstop er wel voor dat je tientallen euro’s bespaart.
  • De website en apps van Ryanair, Brussels Airlines, .. kunnen je ook wegwijs maken in de prijzen.Weet wel dat deze prijzen enorm kunnen stijgen naar het vraag en aanbod van de vlucht. Soms is het aan te raden om vroeg te boeken, al moet je ook eens zo’n 6 weken voor de vlucht kijken op hun website/app. Dan vallen er af en toe gekke prijzen uit de lucht. 
  • Denk je echt aan een verre bestemming, buiten Europa? Dan kan je voornamelijk terecht bij Connections. Zij bieden de goedkoopste vliegtickets aan voor lange afstanden. Eerder zin in een pakketreis met vluchten, overnachtingen en excursies? Ook dan zijn zij de beste speler op de markt. Natuurlijk betaal je ook hij hen boekingskosten, wat de prijs een klein beetje doet stijgen.