Reistebrij 2.0

Binnen enkele weken viert ‘Reistebrij’ zijn eerste mini-verjaardag. Mijn blog wordt dan tenslotte ook al 1/3 jaar oud. Sinds 19 mei schrijf ik al voor deze blog en probeer ik de mooiste foto’s te schieten voor de Reistebrij-instagram. De voorbije maanden trok ik al drie maal naar het buitenland. Ik bezocht Barcelona, Kopenhagen en Praag. De vierde trip die ik maak voor Reistebrij gaat naar Rome. Volgende week ga ik de Italiaanse cultuur opsnuiven en dat met jullie delen hier op ‘Reistebrij’. 

Maar mijn plannen zijn groter dan dat. De voorbije maanden deelde ik vooral mijn reisdagboek. Ik vertelde over mijn ervaringen in het alleen reizen, het slapen in hostels, het lekkere (of minder lekkere eten) en de fijne plekjes in een stad. Geen onrust, dit blijf ik zeker verder doen. Ik wil meer doen dan dit. Mijn vingers tintelen als ik nog maar aan het schrijven over reizen in het algemeen denk. Dus vanaf vandaag ga ik met reistebrij nog meer doen dan waar we nu mee bezig zijn. 

Even concreet. Vanaf vandaag delen we ‘Reistebrij op in vijf onderdelen. Elke week zal er een blogpost verschijnen in een van de thema’s. Leer hieronder snel de thema’s kennen. 

Trips 

Dit is ‘Reistebrij’ zoals je hem al kent. Ik trek op trip naar het buitenland en deel mijn ervaringen met jou in een blogpost, afgewisseld met de leukste foto’s. Natuurlijk geef ik je hier ook de do’s & dont’s mee op die locatie. Zo wordt jouw trip naar die stad minstens even goed als de mijne! 

Travel & food 

 Eten is iets wat we allemaal doen, meestal zo’n drie maal per dag. Met wat geluk scoor je af en toe een extra. Toch smaakt het eten in het buitenland mij altijd beter dan thuis. Misschien omdat je het dan zelf niet klaar moet maken. Best handig. In dit gloednieuwe onderdeel van reistebrij hebben we het uiteraard over eten. Van het ontbijt tot de late night snack na een wilde nacht op een van je trips. We hebben het over de aanraders, over new food of over zaken die je gewoon geproefd moet hebben. Hierbij spreken we uit eigen ervaring, maar ook over zaken die er online te lekker uit zien om niet te publiceren.  Het risico op watertanden is hoog wanneer je een blogpost uit dit thema zal lezen. Nu al sorry voor al het lekkers van deze wereld. 😉 

Hot Topic 

Je kent het wel. Het is een ochtend in een drukke werkweek wanneer je de krant aan het lezen bent. Een journalist schrijft een artikel naar jou over reizen of gebeurtenissen in het buitenland. In dit ‘Reistebrij’-onderdeel volg ik voor jou de actualiteit rond reizen op de voet. Onlangs probeerde ik al eens even iets neer te schrijven over het massatoerisme in de wereldsteden. Lees ‘To Much trip in the city’ hier na. Binnenkort meer. 

Quanta Costa?! 

Hoe men het ook draait of keert, reizen kost geld. In ‘Quanta Costa?!’ gaan we dieper in op het geld dat je besteed voor, tijdens en na het reizen. Je komt te weten hoe je goedkoopste vlucht kan vinden , hoe je het best onderhandelt op een lokaal marktje of hoe je kwalitatief maar cheap kan slapen. Natuurlijk verschijnen er op dit onderdeel ook reviews van travelgear, bezienswaardigheden en activiteiten. Samenwerken? Neem contact op via facebook of twitter. Dit en veel meer, binnenkort in ‘Quanta Costa?!’ op ‘Reistebrij’. 

Traveltips 

Het laatste nieuwe onderdeel van ‘Reistebrij’ is ‘Traveltips’. Dit is ook het ruimste onderdeel van de hele blog. Dit onderdeel helpt je bij het al dan niet maken van keuzes. Denk maar aan slapen in een hostel, op iemands zetel of in een überchique hotel. Maar dit kan ook gaan over tourist-traps in de steden of iets totaal anders. Zit je met een vraag of een idee voor dit onderdeel? Stuur ze gerust door via facebook of twitter. Ik neem jouw vraag bloedserieus en zoek het allemaal voor je uit. 

Zo, nu heb je helemaal kennis kunnen maken met de gloednieuwe Reistebrij 2.0 ! Hopelijk kan ik je blijven verrassen met mijn blogposts. Ik zie je graag terug op ‘Reistebrij’. En wie weet komt er binnenkort nog meer aan. 

Geniet van ‘Reistebrij’ en vooral, deel.

Tot later. 

Glenn 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!