Roadtrip

Volgende maand ben ik twee jaar bezig met Reistebrij, de tijd vliegt. Op die twee jaar heb ik zo’n 25 nieuwe plekken mogen ontdekken op deze prachtige wereldbol. Nieuwe mensen en culturen leren kennen, zoveel mooie momenten mogen meemaken. Dankbaar is het enige juiste woord.

Meestal stap ik het vliegtuig op wanneer ik een trip voor Reistebrij maak. Waarom een vliegtuig nemen als er dichtbij ook heel wat prachtige plekken te ontdekken zijn?!

Onlangs stapte ik samen met Wouter de wagen in, met bestemming onbekend. We trokken richting Nederland voor twee dagen. Zonder plan, zonder gps. Onszelf laten verrassen.

De eerste halte van onze roadtrip is Leiden, een stad in Zuid-Holland op 140 kilometer van Antwerpen. In de spits kan de rit behoorlijk lang duren. Als je buiten de spits rijdt, sta je op zo’n 90 minuten in Leiden.

A new month, a new cold & sunny day. ☀️❄️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Leiden is een universiteitsstad, waar 1 op 10 inwoners studeert. Je zal er dus niet van achterover vallen dat er een jong gevoel heerst. Leiden wordt omringd door water, om en door de stad lopen heel wat grachten. Naast de grachten waar heel wat boten liggen heeft Leiden ook zijn eigen burcht. Een soort van kasteel, gebouwd op een berg van waar je een geweldig uitzicht hebt over de stad.

The city is awake. 😴

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Nadat je Leiden verkent hebt, zoek je best een leuke spot uit om te lunchen. Bij Lot & de Walvis heb je de perfecte locatie gevonden. Je luncht in de meest gezellige sfeer aan het water. Ik denk dat het binnen minstens even gezellig is als buiten aan het water. Lot wist niet enkel een goede menu samen te stellen, maar had ook het perfecte oog voor de inrichting van haar zaak. Dit is een plek die je niet mag missen wanneer je in Leiden bent. Trouwens, mijn favoriet op de kaart is zonder twijfel de burger met frietjes van zoete aardappel.

Because no great story began with a salad. ✌🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

When life throws you a burger, eat it. 🍔

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na onze luch stapten Wouter en ik opnieuw de auto in en reden we verder naar Haarlem, zo’n half uurtje van Leiden. In deze stad bijven we ook overnachten. We slapen in Hotel Lion D’or, vlakbij het treinstation. Nadat we ingecheckt zijn en onze bagage dropten op onze hotelkamer, trokken we de stad in en wandelden we wat rond. ’s Avonds stond er tapas op het menu bij La Cubanita, een restaurant waar je op weekdagen zoveel tapas kan eten als je wilt en dat voor maar 17,5 euro.

Wherever you are, be there.

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

• Open your mind, get up off the couch, move •

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Na onze overnachting en het ontbijt stapten we opnieuw de auto in richting Zandvoort. We wandelden enkele uren in het nationaal park Zuid Kennemerland, een ontzettend groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kan komen.

~ Just breath ~

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Feel free like a bird ~ *HAPPY EASTER!*🐣

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Even later reden we nog langs Zandvoort en keerden we stilaan terug naar huis. Met enkele korte stops in Scheveningen en Rotterdam. Doordat de tijd voorbij vloog hielden we het vooral bij sightseeing.

Benieuwd naar de beelden van onze roadtrip? Bekijk dan nu de vlog.

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

3 Comments

  1. Pingback: Merci 2018!

Reacties zijn gesloten.