Thailand

Backpacken, een heel onbekend terrein voor mij. Het sprak me altijd al enorm aan. In je eentje naar de andere kant van de wereld trekken en alles achter je laten. Ik deed het. Ergens begin dit jaar stapte ik het reiskantoor van Connections in Sint-Niklaas binnen. Een kwartier later stapte ik buiten met mijn vliegtickets in de hand. Mijn plan was om in mijn eentje een maand door Thailand te trekken. Hoe dat er aan toe ging, lees je in deze blogpost.

I'm going on an adventure. 🇹🇭🙌🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Zondag 27 augustus ; Het vertrek

Het is de laatste zondag van de zomervakantie. De voorbije dagen waren ontzettend druk om alles naast mijn job nog geregeld te krijgen voor mijn vertrek naar Thailand. Ik speurde het internet af op zoek naar do’s en dont’s om mee te nemen in mijn backpack. Rond 9u vertrek ik met mijn broer naar Zaventem, hij zet me af op de luchthaven.

Enkele uren later zit ik op het vliegtuig van Thai Airways. Een directe vlucht naar Bangkok. Ik had geluk. Ik kon de tickets aan een heel lage prijs kopen en vloog zo van Brussel naar Bangkok (heen & terug) voor minder dan 500 euro. Als je het goed uit zoekt kan je genieten van enorme deals.

Maandag 28 augustus – Woensdag 30 augustus ; Bangkok

Het is maandagochtend, 5u30. Ik ben los door de nacht gevlogen. Met een beperkte slaap op de vlucht, stap ik het vliegtuig uit. Ik sta aan de bagageband en kan een gat in de lucht springen als mijn backpack voorbij schuift op de band. Ik neem mijn spullen, wandel langs de grenscontrole en stap de metro op richting het stadscentrum. Mijn beperkte voorbereiding laat zich meteen merken. Ik loop een uur in de verkeerde richting omdat ik me het beeld van Google Streetview nog amper herinner en ik nog geen Thaise simkaart heb (dataroamen met je Belgische simkaar is onbetaalbaar). Gelukkig helpen enkele locals me in gebrekkig Engels naar de juiste buurt. Ik stop voor een ontbijtje en drop even later mijn spullen bij het hostel dat ik voor de zekerheid thuis al boekte. Ik slaap twee nachten in het Bed Station Hostel.

Ik gebruik de eerste twee dagen vooral om gewend te raken aan de temperatuur, de cultuur en om even uit te rusten na een lange vlucht. Ik trek door de straten van Bangkok en krijg het spontaan moeilijk om te ademen. Er is zo veel verkeer in Bangkok, wat het een drukke stad maakt met vele uitlaatgassen tot gevolg. Ook aan de confrontatie van verschillende geuren moet ik nog even wennen. #CULTUURSHOCK

• B A N G K O K • 🇨🇷

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik bezoek heel wat tempels en het koninklijk paleis. De Thai zijn in rouw, al maanden.  Hun koning werd onlangs, een jaar na zijn dood begraven. Mijn jetlag zorgt er voor dat alles momenteel een beetje vaag is. Dat moeten de mannen die me probeerden op te lichten ook gemerkt hebben. Stap nooit in een TukTuk (kleine taxi) wanneer men je voor 20 baht (0,5 euro) een tour willen geven door Bangkok. Ik denk dat ik alles gezien heb (kostuumwinkel, tourist office, tankstation, ..) behalve iets van de cultuur. Tourist Scams,  het komt vaak voor, maar wees altijd voorzichtig wanneer je alleen rondreist. Gelukkig kwam ik goed en wel terug in mijn hostel.

Woensdag 30 augustus – Vrijdag 1 september ; Ayutthaya

40 Baht (1 euro), zoveel kost het ongeveer om met de trein in minder dan twee uur van Bangkok naar de vroegere hoofdstad van Thailand te rijden. Met een backpack van 12 kilo is het best heftig wandelen in de blakende zon.

🚂🇨🇷

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

In de namiddag kom ik aan bij het Sleepaholic Hostel. Na mezelf even op te frissen wordt het al donker in de stad en besluit ik om er een rustige avond van te maken. Een Pad Thai maakt mij intens gelukkig, het is nu al mijn favoriete gerecht uit de Thaise keuken. Ik ben alleen in mijn hostel, iets wat ik nog nooit eerder mee maakte. In het midden van de nacht duiken er in mijn bed tal van kleine zwarte beestjes op. Bedbugs, wandluizen. Diertjes die je liever niet in je buurt hebt. Ik wil hier geen moment langer slapen en zoek ik het midden van de nacht een nieuwe slaapplek op Booking.com. In de ochtend pak ik mijn spullen en check ik in bij het Early Bird Hostel.

Er staan heel wat tempels in Ayutthaya. Je kan er zelfs een Buddha vinden tussen de wortels van een boom. Het meisje aan de receptie van mijn nieuw hostel raadde me een boottocht rond de stad aan. We stoppen bij enkele tempels. Een beklijvende stilte en de ondergaande zon geven een prachtige impressie wanneer ik bij Wat Chaiwatthanaram sta.  De tempel heeft heel wat weg van Angkor Wat in Cambodja.

You are where you need to be, just breathe. 💆🏼‍♂️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De avond valt, de foodmarket opent. Streetfood is life. Je kan proeven van honderden gerechten. Je let best op waar je het meeste locals ziet eten, zo weet je dat het voedsel goed is en loop je minder kans op infecties.
Bekijk hier de travelvlog over Bangkok en Ayutthaya;
 [youtube https://www.youtube.com/watch?v=8SLq99oFA60&w=560&h=315]
Vrijdag 1 september – Woensdag 6 september ; Chiang Mai
Het is donker. De zon is al enkele uren onder wanneer ik op het perron sta om de nachttrein te nemen richting Chiang Mai. Een treinrit van zo’n 11 uur. Op het perron word ik door een iets te ijverige stationschef naar een kant geduwd waar ik de trein op moet stappen. Ik raak aan de praat met Constanza, een jonge vrouw uit Chili, die na het rondtrekken door Europa in Thailand belandde. Zij blijkt boven mij te slapen op de trein en ook nog eens in hetzelfde hostel als mij te verblijven. Wanneer de trein aankomt in Chiang Mai, gooien we onze spullen in een busje en rijden we samen met enkele andere backpackers door de stad.
Het Green Sleep Hostel is mijn basis voor de komende dagen. Na een korte opfrissing trek ik samen met Constanza door de stad. We proberen het streetfood uit, bezoeken enkele tempels en leren de stad kennen.
Een dag later breng ik een bezoek aan een Elephant Sanctuary. In Thailand worden olifanten niet altijd even goed behandeld, om niet te zeggen dat ze vaak barslecht behandeld worden. Toeristen die ritjes maken op de dieren, kettingen rond hun poten en mensen die hen porren met stokken. NIET OK. Ik zocht dan ook lang naar een kamp waar de olifanten met liefde behandeld worden en waar rijden op de dieren verboden is. Na een autorit van bijna twee uur, komen we aan in de jungle van Chang Mai. In de plaatselijke klederdracht gaan we naar de olifanten om kennis te maken en hen bananen te voederen. Nog nooit kwam ik zo dicht bij een olifant. Hen voeden, aaien en knuffelen doet mijn geluksmeter bijna ontploffen. Na het voedermoment trekken we met de olifanten naar het modderbad en even later zwemmen we met hen in de rivier. Dit moet zowat de mooiste dag in mijn leven zijn.

Modderbaden met olifanten? BUCKETLIST, CHECK! ✔️ 🐘 #latergram

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Intussen ben ik al meer dan een week weg uit België. Op een of andere manier breng je je eerste dagen zowat op jezelf door. Hier in Chiang Mai komt het precies allemaal vanzelf. Aan de ontbijttafel worden plannen gedeeld en spreken we ook af om samen dingen te gaan doen in de stad. In hostels leer je mensen van overal ter wereld kennen. Op een avond praat en drink ik met 4 vriendinnen uit het Antwerpse, ga ik een tempel in de bergen bezoeken met Chen (China), Anaïs (Frankrijk), Mireia (Spanje) en ga ik ’s avonds met Eva uit Hamburg naar een ladyboyshow kijken. Rupaul’s Drag Race in het echt. Het verhaal van elke backpacker is anders, het is zo leuk om te luisteren naar hoe iemand anders zijn dag ging. Ik drink tot in de late uurtjes Chang met Constanza en Roberto uit Chili.

#teamhostel 🖤

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Benieuwd naar de beelden van Chiang Mai? Bekijk mijn vlog hier;

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=K-UUDCTWL5o&w=560&h=315]

Woensdag 6 september – Zaterdag 9 september ; Phuket

Ik pak mijn backpack weer in en heb intussen ook al mijn kleren al eens naar een wasserij gedaan. Propere kleren, al mis ik toch de geur van de wasverzachter die ik gewoon ben. Maar hé, proper is proper. Ik stap de luchthaven van Chiang Mai binnen, check mijn bagage in en loop door naar de gate. Ik neem een vlucht naar het zuiden van Thailand, Phuket. Omdat tickets voor binnenlandse vluchten heel goedkoop zijn verwen ik mezelf en krijg voor zo’n 20 euro extra een plaats aan de nooduitgang. Yay voor extra beenruimte. Twee uur later kom ik aan in Phuket, waar ik meer dan een uur moet wachten op een bus die me naar de stad brengt. Het is dus al avond wanneer ik aan kom in mijn hostel. Nog even iets eten op de straat en vrij snel mijn bed in.

In Phuket verblijf ik in het Bandai Poshtel. Ik had het eens nodig om uit te slapen. Het doet mij echt goed om eens wat langer in bed te blijven. Na het ontbijt bekijk ik even wat ik op mijn eerste dag in Phuket kan doen. Terwijl ik op mijn macbook enkele plekken opzoek, komt Benn de kamer binnengewandeld. Hij is een Australiër die zijn job heeft opgegeven om de wereld te zien. Hij is een travelvlogger. Hoe goede karma op mijn pad kan komen. Meteen voel ik een klik, wat je niet met iedereen hebt die je tegenkomt op reis. We nemen onze camera’s en gaan de stad in. Later op de dag komen we even terug naar het hostel. We praten iets te luid blijkbaar en maken onze andere roomies wakker. Jodie (Nieuw-Zeeland) en Connor (UK) lagen blijkbaar even te slapen. #sorrynotsorry. Enkele uren later zitten we met z’n vieren in een taxi om de Big Buddha te bezoeken. We sluiten de avond af op de Chillva Market met het beste streetfood ooit en Thais bier. Even lijkt het of ik in foodheaven ben.

Phuket baby! 🙏🏻 #teamhostel

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Dan is het middernacht, ik ben jarig. Jarig in het buitenland. Een dag die voor mij zowat de belangrijkste dag van het jaar is (na Kerstmis). Ik was bang dat ik mijn verjaardag alleen, in een hoekje van een Thaise stad zou vieren. Ik ben zo blij dat ik deze drie roomies heb. We ontbijten en trekken naar het strand, mijn eerste luierdag in Thailand. Een goed boek en een parelwit strand. Na enkele uren zie ik de gelukswensen binnenlopen op m’n facebookprofiel. Mijn Belgische vrienden zijn me duidelijk ook nog niet vergeten door het tijdsverschil.

De nacht valt. We trekken met een tuktuk naar Patong, de uitgaansbuurt in Phuket. Niet echt mijn ding, maar hé .. mijn verjaardag moet gevierd worden. Intussen is John (UK), een vriend van Jodie ons ook komen vergezellen. Vele uren en pintjes later belanden we uiteindelijk op de spoed. Jodie is gevallen op een trap en heeft een enorme snee in haar voet dat sowieso genaaid moet worden. Het is uiteindelijk 3u wanneer we terug aan ons hostel zijn en uitgeteld in ons bed kunnen kruipen.

Hoe ik mijn verjaardag vierde zie je in de Phuket-vlog. ;

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=n88k961LezI&w=560&h=315]

Bekijk ook de vlog van Benn .

Zaterdag 9 september – Maandag 11 september ; Phi Phi islands

Het is vroeg, zeker omdat we pas rond 3u in bed lagen en de wekker zo’n vier uur later opnieuw af gaat. Het is 7u wanneer we in het busje naar de haven stappen en de boot nemen naar de Phi Phi islands.

☀️🌊

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Parelwitte stranden en een wonderlijke natuur die ’s avonds veranderen in een ongelofelijke partyscene. Ik ben hier samen met Benn, Jodie, Connor & John. We beslisten om samen verder te trekken door Thailand en boekten een kamer bij het strand. Nee, geen duur hotel, maar een kamer in een guesthouse. Cultureel valt er niet veel te beleven op de Phi Phi islands. Een boottrip rond het eiland om de prachtige stranden te zien en te snorkelen des te meer.

〰You can't walk on water if you don't get out of the boat 〰 🛶🇨🇷

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wanneer de nacht valt kan je genieten van vuurshows en de beste feestjes ooit. Hier vierden we mijn verjaardag gewoon nog eens opnieuw met een ultieme UV-party. Het was lang geleden dat ik nog zo los ben gegaan op een feestje, neen .. #drugsvrij !

Maandag 11 september – Donderdag 14 september ; Krabi

We kunnen elkaar al niet meer missen. Op korte tijd hebben we elkaar zo goed leren kennen en zijn we gewoon zo gehecht geraakt aan elkaar, dat we zowat een team geworden zijn. Benn, Jodie, Connor, John en ik nemen de boot naar Krabi. Op het nippertje halen we de boot omdat John nog een hongerke had en wat eten moest kopen. Minutenwerk dus. Een heftige boottocht later arriveren we in Krabi, waar me meteen kunnen inchecken in het Pak Up Hostel. We duiken de stad in, eten wat samen en gaan nog iets drinken. Het is onze laatste avond met vijf.

Streetfood 🍴🙏🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De volgende ochtend vertrekken Jodie, Connor en John. Ze gaan elk hun eigen weg. Reizen verder, of gaan huiswaarts. Het was zo bijzonder fijn om hen te leren kennen. Ik blijf achter in Krabi met Benn. We beslissen om een scooter te huren en om samen te gaan hiken in de jungle en een bezoek te brengen aan het Khao Ngon Nak viewpoint. Zo’n 2 uur hiken op 3 kilometer afstand. Enorme hoogtes en hoge temperaturen. We zweten ons lijf er uit en gaan tot het uiterste. Gelukkig zijn we er om elkaar te steunen. Wanneer we de top bereiken word ik geconfronteerd met mijn eerste emotionele moment van deze reis Ik krijg als een vierjarige kleuter de tranen in mijn ogen. Dit moment was zo intens. Ik kan het niet met woorden beschrijven zelfs. Het uitzicht is prachtig en was elke inspanning en zweetdruppel waard.

We all deserve a little wanderlust. ✌🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

In de nacht na de hiking werd ik ziek. Heel ziek. Het lijkt momenteel of men messen in mijn lijf steekt. Alles doet pijn, mijn buik lijkt een eigen leven te leiden. Ik blijf de hele dag in bed terwijl Benn de rest van Krabi verkent.

Donderdag 14 september – Zaterdag 16 september ; Koh Tao

Opstaan, spullen pakken en onderweg zijn. Dat is hoe de dag er vandaag uit ziet. Van Krabi naar Koh Tao ben je zo’n 7 uur onderweg waarvan 2 uur op de bus en 5 uur op de boot. Benn en ik zitten in het busje tot er een jong koppel op het busje stapt. Ze spreken me in het Engels aan over mijn Pukkelpop-pet. Tot we er eigenlijk achter komen dat we allemaal (buiten Benn dan) uit België komen. Laura en Achile zijn twee West-Vlamingen uit Gent.

Het is avond wanneer we in Koh Tao aankomen. Bij het verlaten van de boot zien Benn en ik, Laura en Achile terug. Na het inchecken spreken we meteen opnieuw af om samen iets te gaan eten. We blijven nog tot de late uren bij elkaar en spreken de volgende dag weer af.

Australië vs België ✌🏻

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Het is bijna afgelopen voor mij in Thailand, ik moet beginnen kijken hoe ik opnieuw naar Bangkok raak en boek online tickets. Nadien huren we opnieuw scooters en rijden we wat rond op het eiland. We doen enkele viewpoints en eindigen de dag bij Sharkbay waar we gaan snorkelen.

't was een schoon verlof dedju.

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Zaterdag 16 september – Dinsdag 19 september ; Bangkok => Brussel

Het is ochtend, ik sta met mijn backpack op mijn rug en heb het moeilijk met vertrekken. Ik heb een week de eer gehad om met Benn rond te reizen en het geluk om prachtige mensen als Laura en Achile te leren kennen. Ik zou niets liever willen dan nog een aantal dagen langer blijven, maar ik moet terug naar Bangkok.

Ik word met een jeep naar de haven gevoerd en ga een boottocht tegemoet van zo’n 3 uur naar Koh Samui. Hier neem ik een vlucht met Bangkok Airways die me enkele uren opnieuw naar Bangkok brengt.

Ik heb terug een kamer geboekt in het hostel waar ik eerder verbleef in Bangkok. Mijn plan is om de twee laatste dagen nog enkele verborgen plekjes te bezoeken. Ik laat kaarsjes branden in een tempel, ga op zoek naar enkele souvenirs voor mijn vrienden in België en ga een stuk taart eten in het Unicorn café, dat je gewoon bezocht moet hebben als je in Bangkok bent. Je wordt instant vrolijk.

Ik stap het vliegtuig op rond middernacht en kom zo’n twaalf uur later aan in Zaventem. Het is 7u ’s ochtends, heb amper geslapen op de vlucht en ben intens blij wanneer ik 2 vrienden mezelf zie opwachten in de aankomsthal. Met tranen in mijn ogen leg ik mijn backpack in de autokoffer. Blij dat ik dit avontuur gedaan heb, maar triest omdat het avontuur voor mij nog enkele maanden door mocht gaan.

Bekijk het laatste deel van mijn Thailand-vlog hier;

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ew80Gkh3K7o&w=560&h=315]

Heb je nog meer concrete vragen over mijn reis-route, over een van de bezochte steden, over mijn reisbudget of iets totaal anders? Mail me even, of stuur me een bericht op de social media, dan beantwoord ik jouw vraag met plezier. Ik kon niet alles in deze blogpost verwerken, omdat ik er dan beter een boek van zou uitbrengen natuurlijk.

 

Glenn

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

Subscribe op youtube en je ziet als eerste mijn nieuwe travelvlogs.

3 Comments

  1. dullaert laurent schreef:

    Glenn dat was vast een prachtige reis zo iets zou ik ook wel zien zitten groetjes Laurent .

    1. glenndeschrijver schreef:

      En of het een mooie reis was. Zeker eens heen gaan. Thailand is prachtig. Fijn dat je hier ook mijn blog mee volgt.

Reacties zijn gesloten.