Op trip met time to momo

Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn reisinspiratie haal en of ik soms ook reisgidsen gebruik. Wel, uiteraard haal ik soms ook mijn inspiratie uit magazines, boeken of reisgidsen. Ik moet het warm water niet opnieuw uitvinden. In deze blogpost vertel ik je meer over de reisgidsen die ik het vaakst gebruik tijdens mijn reizen én maak je zelf kans op een reisgids van time to momo.

time to momo?

Misschien zegt time to momo jou misschien niet meteen iets. Maar waarschijnlijk ken je wel nog de 100% gidsen. Kortom, de 100% gidsen werden enkele jaren geleden omgedoopt tot de time to momo gidsen. Dé reisgids voor een stedentrip. Ik gebruik de gidsen al zowat sinds het begin van Reistebrij en heb bijna alle exemplaren die er bestaan. #sorrynotsorry

View this post on Instagram

Hello Dublin! 👋🏻🇨🇮

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Op de website van time to momo vind je alle bestemmingen terug (ondertussen al meer dan 40!) waar een local je de beste plekjes toont. Wanneer je het niet hebt met papieren gidsen, kan je uiteraard ook de routes downloaden in de time to momo app.

Hoe zitten de gidsen in elkaar?

Ik vind een papieren gids nog altijd veel charmanter en leuker om mee te nemen tijdens een stedentrip, dan de hele tijd op het scherm van je smartphone te zitten staren. Daarbij zijn de gidsen van time to momo ook heel handig in gebruik doordat ze ontzettend duidelijk zijn opgebouwd.

Wanneer je een gids openslaat en de flap opent, zie je meteen een stadsplan waarop de verschillende routes staan aangeduid (het aantal verschilt per gids). Zo zie je meteen welke delen van de stad je allemaal kan verkennen en hoeveel routes er in de gids staan beschreven. Hierna krijg je een korte voorstelling van de schrijver van de gids. Een local die je meeneemt langs de leukste plekjes in de stad.

Na enkele praktische tips kom je automatisch bij de verschillende routes. Op de hoofdpagina wordt de buurt waarin je wandelt even uitgelegd, krijg je de highlights opgelijst (handig wanneer je weinig tijd hebt!) en een ingezoomd stadsplan met de route er op getekend en de vooropgestelde wandelafstand.

View this post on Instagram

✖️ LONDON ✖️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De stops van de route zijn opgedeeld in verschillende categorieën: bezienswaardigheden, eten & drinken, shoppen en leuk om te doen. De stops staan in kleine hoofdstukjes nog beter uitgelegd, met extra informatie (openingsuren, toegangsprijs …)

Sommige routes kan je ook fietsen, dit staat altijd zeer duidelijk aangegeven. Natuurlijk moet je de routes niet tot op de letter volgen, want zo mis je misschien nog leuke plekken in de stad die niet omschreven staan in de gids en dat zou ook jammer zijn. Zie de routes gewoon als een mooie handleiding buiten jouw eigen interesses. Wanneer je niet zo’n avonturier bent en liever een stevige houvast hebt, zijn de routes een duidelijke manier om een stad te verkennen.

Na alle routes krijg je nog enkele voorstellen voor mocht je nog tijd over hebben op je bestemming. Zo heb je altijd nog iets in jouw achterzak, mocht je de hele stad al verkend hebben.

Loop je liever old school rond met een vouwkaart? Die vind je in de achterflap van de gids, zo kan je met een vouwkaart door de stad trekken die je bezoekt. Haal je oriëntatieskills maar al boven!

+ vs –

De gidsen zijn hip, handig in gebruik en goed opgesteld. Het enige minpuntje is dat de plannetjes soms te klein zijn weergegeven in de gids en de straatnamen hierdoor minder vlot af te lezen zijn. Natuurlijk geeft dit meer avontuur om de stad dan buiten de vooropgestelde routes te ontdekken.

Giveaway

Nu komt natuurlijk het leukste voor jou, want ik mag een aantal time to momo gidsen weggeven. Onlangs verschenen er 2 gloednieuwe gidsen die jij nu kan winnen en ik geef ook nog de gids weg van de volgende Reistebrij-bestemming!

1. Andalusië

time to momo Andalusië telt 132 pag (incl. uitneembare kaart en 5 routes), kost € 16,99 en is uitgegeven bij mo’media.

Met time to momo Andalusië ontdek je de leukste steden van de regio. Ga je binnenkort op reis naar Sevilla, Málaga, Granada en Córdoba? Dan is deze gids echt iets voor jou!

2. Dichtbij

De gids time to momo Dichtbij (t.w.v. 14,99€) wordt GRATIS weggegeven bij aankoop van een time to momo-gids naar keuze in de boekhandel (van 1 maart tot en met 31 mei 2019).

Je dichtbij huis toch op vakantie voelen en intussen nieuwe plekjes ontdekken? Het kan met de nieuwe gids van time to momo. Je ontdekt nieuwe plekjes in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Brussel en Antwerpen. Dé perfecte gids voor een staycation!

3. Rotterdam

time to momo Rotterdam telt 112 pag (incl. uitneembare kaart en 4 routes), kost € 16,99 en is uitgegeven bij mo’media.

Wil je net zoals mij, binnenkort alle leuke plekjes in Rotterdam verkennen? Dan helpt deze time to momo gids je al een heel pak vooruit!


Dit zijn de winnaars van de giveaway:

  • time to momo Andalusië: Stephanie Gielen
  • time to momo dichtbij: Tatjana Van Den Berghe
  • time to momo Rotterdam: Liza Vervaet

Deze giveaway is een samenwerking met Agora Books. Alle beschrijvingen in deze blogpost zijn echte ervaringen en geschreven uit eigen mening.

Glenn

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de reistebrij-updates!