Valencia

Spanje heeft mij al heel wat goede herinneringen bezorgd. Bijna acht jaar geleden trok ik als kinderanimator voor Jetair (TUI) naar Menorca, waar ik een hele zomer verbleef. Ongeveer vier jaar geleden bracht ik opnieuw een bezoek aan Menorca, het eiland dat altijd mijn tweede thuis zal blijven. In juni 2016 startte Reistebrij. De eerste bestemming moest zonder twijfel in Spanje liggen. Ik trok voor 5 dagen naar Barcelona, hoe dat er aan toe ging lees je in een van mijn eerste blogposts. Nu, een dik jaar later ging ik opnieuw naar Spanje. Deze keer naar Valencia. Een stad op zo’n 400 kilometer ten zuiden van Barcelona. De leukste plekjes geef ik je mee in deze blogpost.

Ola Valencia! 👋🏻🇪🇸

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Valencia is een bruisende stad met een leuke mix van historische gebouwen en moderne architectuur. Met vele pleinen en een prachtig strand heeft Valencia alles wat de perfecte citytripstad moet hebben. Zo’n driehonderd dagen per jaar schijnt de zon, wat ook een enorme meevaller is als je de hoopt op een zonnige trip. De luchthaven ligt vlakbij het stadscentrum. Voor zo’n vier euro ben je in twintig minuten in het stadscentrum met de metro. Er zijn heel wat mogelijkheden om te overnachten in de stad. Deze keer zocht ik een leuk appartement op airbnb. De studio van Victoria ligt op een ideale plek in de stad en heeft alles wat je maar wil. Victoria is een host die de perfectie nastreeft. Heb je vragen, dan beantwoord zij deze zo snel als ze kan. Enorm aangenaam dus. Een aanrader!

Chase the sun. ☀️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Het oude stadscentrum, Ciutat Vella, werd gesticht door de Romeinen. Heel wat van de highlights kan je hier terug vinden. Natuurlijk gaat dit wel samen met de stroom van toeristen. Het enorme gebouw Ayuntamiento wordt al meer dan tachtig jaar gebruikt als stadhuis. De marmeren trap en de bespiegelde balzaal doen je mond zonder twijfel open vallen. Aan de overkant van het plein spring je best even binnen bij Correos, het oude postkantoor dat zo’n honderd jaar geleden gebouwd werd in de neoklassieke bouwstijl. Verder verken je best al wandelend het oude stadscentrum. Als je goed zoekt kan je er zelfs het smalste huis van Europa terugvinden. Je loopt langs heel wat pleintjes tot aan Mercado Central, de grootste overdekte versmarkt van Europa. Honderden kraampjes en marktliederen verkopen er verse producten.

🐍🐍🐍

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Valencia heeft ook heel wat te bieden op vlak van kunst. Zowel in het straatbeeld als in de musea is er heel want kunst terug te vinden in de stad. Op heel wat plekken spot je streetart. Ben je op zoek naar moderne kunst? Loop dan even langs het IVAM.

• Earth laughs in flowers (and streetart) • 🌸🌺

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wanneer je nood hebt aan rust, breng je best een bezoek aan Jardín Botánico. Je wandelt er tussen honderden planten en bomen, neemt een kijkje in een van de serres of leest een boek op een bankje in de schaduw. Te veel rust is voor niemand goed. Ruzafa is de hipsterbuurt van Valencia. Je wandelt tussen de vintage winkeltjes en snuift de sfeer op van het nieuwe Valencia.

50 shades of color. 🎨

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Over vintage gesproken, keramiek zorgde dat welvaart in Valencia de dag van vandaag zo goed is. In Palacio Del Marqués de dos Aguas is het nationale keramiekmuseum opgebouwd. Als je wil wegdromen over de perfecte locatie voor jouw trouwfeest, kan dat hier.

Either dance or leave the ballroom. 💃🏼

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je even genoeg hebt van het stappen, of wanneer je snel naar de andere kant van de stad wil, kan je Valencia ook verkennen op de fiets. Op tientallen punten kan je voor een appel en een ei een fiets huren. De website van BIM BIM Bikes helpt je snel op weg. Eens je op de fiets springt, ben je vertrokken. Let er wel op dat je een fietshelm mee neemt. Buiten het stadscentrum is dit verplicht. Een fietsslot is ook handig, kwestie dat je tweewieler niet gestolen wordt.

Adios Valencia! 👋🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De meest ideale plek om je fietstocht te starten is het stadspark Túria. Zelfs hier merk je al iets van de moderne architectuur. Ciutat de les Arts i les Ciències is hier het perfecte voorbeeld van. Hier komen kunst en wetenschap samen.

• V A L E N C I A •

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je richting de zee fietst, rij je langs heel wat scheepswerven en kom je uit aan een grote pier met uitzicht op de zee, het strand en de wandelboulevard. Neem hier een pauze voor een middag op het strand of neem een drankje in een van de strandbars.

🌴🌊

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ook zin gekregen om een bezoekje te brengen aan Valencia? Als beelden je meer zeggen dan foto’s, bekijk dan zeker mijn travelvlog over Valencia. Laat gerust weten wat je van de vlog en de tips denkt. Je vindt hem hieronder. Geef zeker een duimpje omhoog en abonneer alvast om voortaan geen enkele vlog meer te missen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=BccnZltT0is&w=560&h=315]

 

Glenn

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

One Comment

Reacties zijn gesloten.