Warschau

Hé hallo! ‘Ik ben blij dat je hier bent.’ Nee, je bent niet naar het verschrikkelijke nummer van BLØF aan het luisteren, maar staat op het punt om de nieuwe blogpost te lezen.
Deze keer neem ik je mee naar een land waar ik al twee maal ben geweest voor Reistebrij. Juist ja, ik neem je mee naar Polen. Deze keer niet naar het charmante Gdansk of het pittoreske Krakau, maar wel naar de hoofdstad Warschau.

 

Warschau is de grootste Poolse stad. Met bijna twee miljoen inwoners is er best veel leven in de stad. De stad ligt aan een de Wisła, de rivier die Warschau in twee verdeelt. Warschau is helemaal anders dan de steden die ik eerder bezocht in Polen. De stad is oud, maar niet de oudste stad van Polen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de stad enorm veel meegemaakt. Een groot deel van Warschau werd vernield, hierdoor is er veel nieuwbouw in de stad doordat Warschau bijna volledig heropgebouwd moest worden in 1945. Momenteel merk je zelfs heel wat wolkenkrabbers op die je soms het gevoel geven dat je in het New York van Polen bent.

Take a breath & let the rest come easy. ☁️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Overnachten in Warschau hoeft absoluut niet veel te kosten. Er zijn heel wat hostels en hotels waar je een kamer kan boeken. Ik reisde deze keer samen met Evita, een van mijn vriendinnen. We hebben er bewust voor gekozen om een appartementje te huren op Airbnb. Het appartement was minstens even mooi en charmant als Alicja en Paul. Zij verhuren heel wat appartementen in Warschau en zijn zelf mensen met een hart voor de wereld. Ze deelden heel veel tips en beantwoorden met plezier alle vragen die we hadden. Aanrader! Het uitzicht van ons appartement zie je trouwens op de foto hierboven.

Witaj Warszawa! 👋🏻🇵🇱

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als je een weekendtrip wil maken is Warschau de ideale stad om enkele dagen te verblijven. Je kan wandelen door de stad en in elke stadsbuurt een andere sfeer opsnuiven. Je vindt er heel wat parken waar het bij zonnig weer echt aangenaam is om door te lopen. In februari was het nog vrij koud in Warschau, al bracht de zon ons toen wel gelukkig wat warmte. De koninklijke tuinen zijn ook zeker een bezoek waard.

• The world is a playground •

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik ben gek op streetart, waarschijnlijk had je dat wel al even door. De mooiste streetart van Warschau kan je vinden in de stadsbuurt Praga, die aan de andere kant van de rivier ligt. In deze buurt vind je ook heel wat andere fijne plekken terug. Zo kan je koffie gaan drinken bij HAŁAS Vinyl & Coffee, een coffeebar in combinatie met een winkel waar je LP-platen kan aankopen terwijl je nipt van een cappuccino.

{Only you can control your future} 🔌

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Genoeg museums ook in Warschau, in het centrum kan je heel wat verschillende musea bezoeken. Het museum van moderne kunst was jammer genoeg gesloten tijdens onze trip, dit doordat alle exposities vernieuwd werden. Als jij gaat, laat me zeker weten hoe het was daar. Het meest bijzondere museum van Warschauw is zonder twijfel het Neon Muzeum, waar je heel wat neonverlichting kan bewonderen. Qua oppervlakte niet enorm, maar wel fijn om eens gedaan te hebben.

~ Your mornings set the tone for the day ~

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Omdat ik het raar genoeg nog niet over eten heb gehad in deze blogpost geef ik je met alle plezier mijn favoriete ontbijt- en brunchspots mee. Voor een ontbijt waar je als thuis de chocopasta of confituur uit de pot lepelt, moet je bij Charlotte zijn. Geen zoetebek en zin in Shakshuka? Ga dan brunchen bij Sam. Een ander fijn brunchplekje is Bułkę przez Bibułkę Śródmieście als je zin hebt in een toast met zalm en avocado of wentelteefjes.

It’s monday, but coffee can handle it. ☕️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

’s Avonds kan je in Warschau op heel wat plekken terecht om gezellig te dineren. Mijn favoriete restaurant is Aïoli. Van een pasta tot een burger, hier vind je zeker iets lekkers op de menukaart.

~ The city looks pretty today ~

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Voor ik het vergeet geef ik je ook nog graag mee dat de stadskern ook heel fijn is om in rond te lopen. Beklim de toren en geniet van het prachtige uitzicht.

Under the bridge.

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ook klaar om een weekend naar Warschau te trekken? Proper! Je boekt vanaf 10 euro een enkel vliegticket en bent er meteen mee weg. Benieuwd naar nog meer Warschau? Bekijk hieronder zeker de vlog!

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

5 Comments

 1. Christophe schreef:

  Hebben van deze stad ook echt genoten.

  1. glenndeschrijver schreef:

   Een heel ander stukje polen wel dan Krakau of Gdañsk eh.

 2. Maude schreef:

  It works really well for me

Reacties zijn gesloten.