Wenen

In mijn vorige blogpost vertelde ik je al dat ik twee steden met elkaar combineerde,  in één trip. Een beetje cityhoppen dus. Mijn thuisbasis voor die vijf dagen was Bratislava, wat qua verblijf echt spotgoedkoop is. Hhet meeste van mijn tijd spendeerde ik toch in Wenen, een stad die tegenover Bratislava nog groter is en meer te bieden heeft. Vanuit Bratislava neem je de trein naar Wenen voor 14 euro heen en terug. Dit levert je dus meer budget op om te spenderen in Wenen. Wat ik je nu al kan vertellen is dat deze stad enorm veel te bieden heeft op alle vlakken. Wenen is allesbehalve wenen, de stad tovert een zonder twijfel een smile op jouw gezicht. 

Vanuit het centraal station wandel je in no time naar de oude stad. In het midden pronkt het Stephansdom, zowat het belangrijkste gebouw van Wenen. De gotische kerk is bijna 140 meter hoog en heeft 4 torens. Momenteel zijn er werken bezig rondom de kerk, maar een bezoek is gelukkig wel nog mogelijk. Wanneer je verder door de oude stad trekt, kan je langs het graf lopen van prinses Sissi. Hier liggen nog steeds heel wat bloemen. Even verderop ligt het museum Albertina, wat het grootst aantal grafische kunst ter wereld bezit. Zij stellen werken ten toon van Rembrandt, Picasso en Monet. Het museum is omgeven door enkele mooie tuinen en standbeelden. 

Vienna, you're beautiful.

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Als Wenen toch om één ding bekend staat is het zonder twijfel de staatsopera die in 1869 geopend werd. Je kan de Wiener Staatsoper bezichtigen met een gids voor een dikke vijf euro, een ticket voor een van de voorstellingen kost snel zo’n zeventig euro. Het gebouw ziet er buiten al imposant uit, laat staan hoe de binnenkant er dan wel niet uit ziet. 

Guter tag Wien! 👋🏻🇦🇹

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

De stad telt heel wat bewonderenswaardige gebouwen. Er worden heel wat mooie bouwstijlen gebruikt. Vele huizen dateren nog uit het verleden en hebben gelukkig ook hun eigenheid kunnen behouden. Je kan zelfs het huis waar Mozart vroeger leefde een bezoek brengen. Ook de Weense kerken zijn een bezoekje waard, de meeste zijn  toegankelijk voor het grote publiek. 

⛪️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on


Omdat je even hongerig kan zijn naar koffie dan naar cultuur, ben je in Wenen op de juiste plek. Op heel wat plaatsen ken je er lekkere koffie drinken. Je hebt er tientallen coffeebars waar de beste koffie wordt geserveerd. Mijn twee favorieten zijn Ulrich, een bar waar je ook terecht kan voor een lunch of een stevige avondmaaltijd en Radlager, waar je koffie drinkt tussen de fietsen.

Afternoon mood. ☕️🍰

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Life is a beautiful ride. 🚲💐

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on


Het transport in de stad is op zijn minst veelzijdig te noemen. Je kan de tram, bus en trein nemen om je bestemming bereiken. Wil je echt de toerist uithangen? Neem dan een ritje met de Fiaker, zo doorkruis je de stad met paard en kar. Paarden zijn helaas niet mijn grootste vriend. Ik maak vooral gebruik van mijn eigen voeten en af en toe het openbaar vervoer, wat in Wenen bijna vlekkeloos verloopt. Je verplaatst je van het ene museum naar het andere. De plek voor museumfanaten is zonder twijfel het Museumsquartier. Het is een complex van zo’n 60.0000 vierkante meter dat een vijftal museums bevat. Het binnenplein is openbaar en een heerlijke plek om even in de zon te zitten en een boek te lezen. 

☁️☁️☁️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on


Best vermoeiend om de hele dag rond te lopen in Wenen. De plaatselijke delicatesse is  sachertorte, een suikerrijke chocoladetaart. Ik heb eerder zin in een cold pressed juice, hiervoor kan je terecht bij Juicedeli. Zij bieden in Wenen de beste juices aan. Beter dan een stuk sachertorte, niet?! 

My mind says sachertorte, but my belly says juice. 🥕🍎🍋

A post shared by Glenn (@glenndeschrijver) on

Je moet er best even naar zoeken, maar Wenen heeft ook zijn alternatieve en hippe buurt. Rond de Yppenplatz vind je heel wat streetart terug op muren en gebouwen. In de straten rondom zijn er marktjes waar je vanuit alle culturen ingrediënten kan kopen om bij jezelf de kok naar boven te halen. Best leuk als je een liefhebber bent van de wereldkeuken. 

Whaledog. 🐋🐶

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Een hongertje in Wenen? Dan kan je voor een lunch terecht bij Ludwig & Adele , waarvan een hun vestigingen ook aan de Yppenplatz ligt. Het restaurant is langs buiten een wit, kunstig huis. Wanneer je binnen komt, wordt je innerhipster pas echt wakker. Het restaurant is leuk ingericht en best huiselijk met verse bloemen op elke tafel. Je hebt op het eerste verdiep ook een terras waar je kan eten in open lucht, zeker uitproberen wanneer je in Wenen bent. Proef er zeker de huisgemaakte focaccia en limonade. 

💐💐

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Kortom, Wenen is een stad die heel wat met je doet. De gebouwen, musea, streetart en het eten verbazen je keer op keer. Het moderne Wenen wordt op een leuke manier afgewisseld met de oude kant van de stad. De afwisseling zorgt ervoor dat de stad bruist. Een mooie combo van oud en nieuw zie je bij het kunsthistorisch museum waar moderne streetart pronkt rondom het oude museumgebouw. 

Living life constructs your soul. 🙏🏻

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Wenen moet je zonder twijfel ooit eens gezien hebben. De stad zal je charmeren, of het nu winter of zomer is. Er valt altijd wel iets te beleven. Zo is ook het grote plein voor het stadhuis een van de pleinen waar heel wat evenementen doorgaan. Het is het moeilijk om een foto van het hele gebouw te nemen,  aangezien er meestal een podium voor staat. 

Guten morgen Wien! 👋🏻🇦🇹

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Ik ben er van overtuigd dat Wenen ook een plek in jouw hart kan veroveren. Bij mij is het in ieder geval zonder veel moeite gelukt. Zelfs de kleinste plekjes hebben een eigen verhaal die je kunnen verbazen. Een van de mooiste plekjes vond in de bijzondere trappen in de Strudlhofstiege.

• f r i d a y •

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

“Auf wedersiehen Wien!”

 

Glenn

 

Volgende week trek ik voor Reistebrij door Portugal. Op zeven dagen bezoek ik Porto en Lissabon. Binnenkort heb ik ook nog ander fijn nieuws voor jou, je leest het in een van de volgende blogposts, maar weet nu al dat Reistebrij 3.0 er aan zit te komen. Nog groter en beter. 

Leuk dat je Reistebrij volgt, tot snel. 

 

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!

 

 

One Comment

Reacties zijn gesloten.