Winters Kopenhagen

Zomer 2016. In die periode ging ik voor het eerst naar Kopenhagen. Ik werd eigenlijk meteen verliefd op de stad en sloot ze in mijn hart, hoe dat er aan toe ging lees je trouwens in mijn vorige blogpost. Meteen na mijn eerste bezoek, wou ik terug, elke dag, elk moment. Maar waarom zou ik opnieuw naar dezelfde stad gaan? Wel het duurde iets langer dan twee jaar, maar intussen ben ik zo blij dat ik Kopenhagen verkend heb in de zomer en in de winter. Want deze prachtige stad is nog meer wonderlijk in de winter dan in de zomer.

Last minute naar Kopenhagen

Je kan een trip naar Kopenhagen al ver vooruit plannen, al ging het bij mij deze keer helemaal anders. Tijdens Black Friday werden goedkope vliegtickets naar ieders hoofd geslingerd. Bij Ryanair kon ik een vlucht scoren voor 10 euro. Ik had niet bepaald tijd om een lange trip in te plannen, dus ging ik naar Kopenhagen voor 48u tijdens mijn vrij weekend. Vermoeiend wel, maar ik had het er voor over. Aan deze prijs kon ik Kopenhagen toch niet laten liggen?! Niet enkel tijdens Black Friday kan je goedkope vliegtickets scoren, meestal vallen de prijzen naar Kopenhagen wel echt goed mee met Ryanair. Je vliegt dan wel vanuit Charleroi.

Omdat de vlucht naar Kopenhagen vanuit Charleroi in de vroege ochtend vertrekt, is het niet mogelijk om op tijd met de trein naar Charleroi te reizen. Je kiest best voor een hotelpakket met inbegrepen parking of boekt een parkeerplaats bij een parking met shuttledienst, aangezien de prijzen op de luchthaven best de pan uitswingen.

De ideale slaapplek zoeken

Hotels en airbnb’s kunnen best duur zijn in Scandinavië, wil je Kopenhagen verkennen aan scherpe prijzen? Dan boek je je verblijfplaats het best op tijd of zoek je een hostel waar je kan slapen aan betere prijzen. Zo boekte ik 2 nachten bij Urban House. Een gigantisch hostel waar je al slaapt vanaf 15 euro per nacht. Zowel privékamers als dorms zijn mogelijk, al slaap je uiteraard goedkoper in een dorm.

De grootheid van het hostel zorgt er jammer genoeg wel voor dat het minder persoonlijk wordt, zo is er geen receptie, en ontvang je alle informatie bij de check-in via e-mail en sms. Urban House ligt vlakbij het centraal station, wat handig is wanneer je van de luchthaven naar de stad gaat, maar tijdens je trip is dit niet de meest ideale locatie. Dan zou ik je het Generator Hostel aanraden, wat centraler en vlakbij Nyhavn ligt.

Kopenhagen verkennen

Soms moet het snel gaan. Wanneer je maar heel kort in een stad bent (zeker in Kopenhagen), wil je zo snel, zo veel mogelijk bezichtigen. Kopenhagen is een stad waar je vlot en rustig kan rondwandelen. Bij beter weer verken je de stad ook perfect met de fiets, die je overal kan huren. Onderhoor dit zeker ook eens bij jouw slaapplek. Het openbaar vervoer kost voor een uurticket zo’n 5 euro waarbij je bus, tram en/of metro kan gebruiken.

View this post on Instagram

🚲

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Natuurlijk zijn er heel wat minder bekende buurten in de stad die zeker een bezoekje waard zijn. Denk maar aan de buurt rond Carlsberg. Fijn om door te wandelen en misschien kan je ook de brouwerij van Carlsberg bezoeken. Momenteel is het centrum gesloten voor onderhoudswerken en opent het pas opnieuw in 2020.

View this post on Instagram

Rainy sundaymornings. ☔️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Aan de andere kant van de stad kan je rondwandelen in Christianshavn , waar ook heel wat te beleven valt. Een foodmarket, waar je de lekkerste dingen proeft en waar je ontspannend langs het water loopt.

De hemel voor Foodies

Dat je in Kopenhagen op de beste plekken koffie drinkt, bruncht of dineert, kon je al lezen in mijn vorige blogpost . Omdat ik deze trip maar heel kort in de stad was, heb ik niet veel nieuwe echte aanraders voor je.

Al kan je niet in Kopenhagen geweest zijn zonder koffie en taart te bestellen bij The American Pie Company. Dit moet de beste taart zijn dat ik ooit al gegeten heb. In mijn vorige blogpost over Kopenhagen vermeldde ik hen ook al, maar deze keer raad ik je aan om naar hun nieuwe vestiging te gaan op Versterbrogade. Deze nieuwe store opende in November en is zelfs nog gezelliger dan hun eerste. Hun pie is echt om je vingers van af te likken!

Natuur en rust

Kopenhagen op zich is een vrij rustige stad. Omdat fietsers meer prioriteit krijgen en er dagelijks meer dan een miljoen kilometers gefietst worden, blijft Kopenhagen een ontspannende stad. Auto’s worden verdrongen uit het stadscentrum. Ook te voet kan je op zoek naar rust en natuur in de stad. Zo kom je al snel in een van de parken.

View this post on Instagram

Stay warm, winter is coming. ❄️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Een van de grootste parken is het koninklijke park Frederiksberg. Hier wandel je in de rust en hoor je niks meer van de stad. Je wandelt in de natuur en krijgt vanop de heuvel aan Frederiksberg Slot een mooi uitzicht over de stad, wanneer het niet bewolkt is.

View this post on Instagram

💧

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Kerstvibes

Nog nooit zag ik zo veel kerstdecoratie en lichtjes in een stad als in Kopenhagen. Het pretpark Tivoli, in het midden van de stad, is helemaal ingekleed in de kerstsfeer en is de hemel voor liefhebbers van de kerstdecoratie. Je koopt een inkomticket wanneer je door het park wilt wandelen. Als je nog attracties wilt doen, betaal je per attractie extra of koop je een attractiepas naast jouw inkomticket.

View this post on Instagram

{Winterfeelings} ❄️

A post shared by Glenn On The Go (@reistebrij) on

Verder vind je in de stad ook nog heel wat kerstmarkten waar het gezelligheid ten top is. In de tientallen kraampjes koop je de lekkerste en warmste zaken. Een lijstje van de kerstmarkten vind je hier.

Ik hoop je tijdens deze kerstdagen met deze blogpost benieuwd gemaakt te hebben om Kopenhagen ook eens in de wintermaanden te bezoeken. Intussen plan ik al volop nieuwe trips voor 2019 en schrijf ik de laatste blogposts van het jaar, die je de komende dagen nog leest. Want ook in 2019 blijf ik voor jou de wereld rondtrekken en zijn er nog zoveel plannen met Reistebrij. Je volgt het hier vanop de eerste rij.

Glenn

Volg mij op facebook, twitter en instagram en mis niks van de reistebrij-updates!