We worden wel eens vaker bourgondiërs genoemd wanneer we reizen. Belgen genieten enorm van een fris pintje of een lekker glas wijn, dit in combinatie met een heerlijk gerecht of doe zelfs maar een hele menu. Eten is genieten voor ons. Ook wanneer we reizen proberen we graag de lokale keuken, maar dat zit er deze paasvakantie helaas niet in. Ik riep de hulp in van enkele collega-foodbloggers en vroeg hen naar hun ideale reisgerecht, zodat jij thuis de keuken kan induiken deze paasvakantie.
Met Helen Kookt naar Libanon, Nigeria en Scandinavië
Helen ken ik bijna 5 jaar, doordat we samen deelnamen aan een tv-programma. Toen al deelde ze prachtige foto’s op haar Instagrampagina, tot ze uiteindelijk ook haar recepten begon te delen op haar eigen blog. Zo kookt ze Libanese humustoast, een Nigeriaanse rijstschotel en Scandinavische kaneeltwists.
Met The Messy Chef naar Azië, Indië en Italië
Jelle van The Messy Chef is niet enkel foodblogger. Naast zijn recepten uitschrijven rijdt hij normaal het land door met z’n eigen foodtruck, maar corona houdt hem momenteel ook in z’n eigen keuken. Naast het schrijven van zijn eerste kookboek dat je hier bestelt, maakt hij gerechten als een Aziatische sticky rice, Indische masala of een Italiaanse bruscetta.
Met Koken op hakken naar Frankrijk, Brazilië en Spanje
Stephanie schrijft naast haar job bij ‘Njam!’ ook voor haar eigen blog Koken op hakken. Zo deelt ze elke week heel wat recepten om te inspireren en mensen zelf achter de kookpotten te krijgen. Zo maakte ze al een Franse quiche, ontbijt ze Braziliaans met een açai bowl en haalt ze Spanje in huis met paëllakroketjes, ideaal voor bij de WhatsApperitief.
Met Cookameal naar Marokko, Thailand en Mexico
Amylia van Cookameal haalt reizen vaak naar haar keuken. Op haar blog vind je heel wat gerechten waar je de lokale keuken van heel wat landen naar je eigen bord brengt. Denk maar aan een heerlijk Marokkaans visstoofpotje of een pad thai om je vingers van af te likken. Mag er iets meer pit in? Ga dan voor een Mexicaanse chili con carne.
Met Macaron Manon naar Portugal, het Midden-Oosten en het Verenigd Koninkrijk
Manon is een foodie in hart en nieren. Naast haar werk als culinair journalist en foodstylist, deelt ze recepten en foodtips op haar eigen blog. Zo maakt ze Portugese Empanadas, Shakshuka uit het Midden-Oosten en Engelse broodpudding.
Glenn
Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram en mis niks van de Reistebrij-updates!