Als anti-toerist naar Venetië

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

5 comments

 • Glenn,

  Een heel mooi artikel! Voor een tweede bezoek aan Venetië heb je de platgetreden paden al verlaten en ook de mooie, niet drukke, kant van de stad ontdekt.

  Eén extra suggestie voor je lezers: Arsenale kan wel degelijk bezocht worden via de noordzijde. Via de Celestia vaporetto stop of te voet kan je langs daar het domein opwandelen. Je kan uiteraard niet in het deel van de marine, maar kan vanaf de kade aan de noordzijde de site bekijken. Er is daar ook een klein sculpturenpark, met o.a. een werk van Jan Fabre.

  A presto! Tot binnenkort!
  Katia – The Venice Insider

 • Vorig jaar ging ik voor de eerste keer naar Venetië met de unief. We hadden er in onze opleiding (Master Toerisme) een volledige lessenreeks aan besteed en een van onze proffen woont in Venetië, dus dat was echt de max! Venetië is in mijn ogen echt een prachtige stad, maar wel redelijk afgesleten… Vooral de cruises zijn een hel voor de stad. Toeristen die niets uitgeven in de stad zelf (want ze slapen en eten op de boot) en al hun afval achterlaten, drukte met zich mee brengen en de boten zelf die zorgen voor immense golven die het waterlevel doen stijgen… Daarom is het aangeraden dat toeristen effectief in de stad zelf overnachten en niet in de omliggende stadjes… Zo krijgen de inwoners van Venetië iets terug van het toerisme. Maar op zich is het echt een unieke stad, vooral dan als je (zoals je zelf zegt 😉 ) weg gaat van de toeristische steegjes.

 • Pingback: Merci 2018!

Comments are closed.